Search

Ladyvette: ironične dive današnjice

Ladyvette: ironične dive današnjice

Energični trio – zvijezde ovogodišnjeg Dolce Vita festivala

Urednik: A.P.

Image: PR

Posebna poslastica ovogodišnje, treće Dolce Vite, festivala koji slavi vintage kulturu 50-ih i 60-ih godina u svim njenim oblicima – glazbi, filmu, modi, dizajnu, plesu i hrani, talijanski je trio Ladyvette

Ove simpatične i talentirane djevojke posjetit će Rovinj u sklopu festivala, od 11. – 14. lipnja, povodom čega vas upoznajemo s njihovim stilom i radom. Mediji ih zovu talijanskim sirenama, a ove tri glumice i pjevačice za sebe vole reći da su idealna kombinacija "dive iz starih, dobrih vremena" i "djevojke s neočekivanom ženskom ironijom".

Trio čine Sugar, Pepper i Cherry, djevojke čiji je stil mješavina novih pjesama u vintage stilu i klasika pop muzike 80-ih i 90-ih koje interpretiraju kroz swing i komične skečeve. "Učimo od 50-ih" govore "to je razdoblje velike kreativne renesanse, čista suprotnost periodu nakon završetka Drugog svjetskog rata. I mi se, kao i oni tada, odlučno smijemo krizi u lice." Njihove omiljene ikone stila su Marlene Dietrich, Marilyn Monroe, Grace Kelly, Gina Lollobrigida, Sofia Loren...

Djevojke čine sve kako bi očuvale stil spomenutih dama i danas, a trude se i popularizirati vintage scenu u Italiji: "Scena raste, poput malog djeteta je, a mi se brinemo o njemu", kažu.
Rado su viđene gošće u Summer Vintage Roomu, Cotton Clubu, Micca Clubu, prestižnom londonskom Ronnie Scottu... Snimale su reklame za Wall's kao i film "Radio Cortile" redatelja Francesca Bonellija, a sljedeće veljače sudjelovat će na TV showu "Italia's Got Talent".

Surađuju i s britanskom stilisticom Vivien of Holloway, čija je specijalnost odjeća 50-ih; nedavno su za nju snimili editorial promovirajući taj vintage stil pedesetih. Surađivale su s brojnim umjetnicima kao što su Giorgio Cuscito, Antonio Sorgentone, "Greg" Gregori... A valja napomenuti i da im svu glazbu i aranžmane radi Roberto Gori, dobitnik Golden Disc Awarda 1996. te nagrade Nino Rota 2010. godine. A kako ove tri dame zvuče uživo možete provjeriti na trećem izdanju heritage festivala Dolce Vita, koji će se od 11. do 14. lipnja održati na predivnim lokacijama u centru Rovinja te turističkog naselja Amarin.

 

Related articles

Buro 24/7 Selection

više