Search

Majstor elektroswinga Parov Stelar stiže u Zagreb

Majstor elektroswinga Parov Stelar stiže u Zagreb

Koncert u Boćarskom domu

BURO.


Image: Gerd Schneider

Nakon izvrsnog nastupa na Terraneo festivalu prije dvije godine Parov Stelar napokon 19. prosinca dolazi u Zagreb!

Ovaj uspješan austrijski glazbenik svijet je obogatio novim glazbenim stilom nazvanim elektroswing, mješavinom jazz-swing uzoraka i elektronske glazbe. Od samog početka Parov Stelar je poput fantoma opčinio glazbeni svijet, što je dovelo do toga sa su mu danas svi nastupi rasprodani. 

Njegova glazba se oslanja na prošlost; prepuna elegancije, humora i energije, inspirirana različitim stilovima od soula, popa, jazza do swinga, ali kombinirana s modernim ritmovima pomoću kojih stvara jedinstven zvuk. Najuspješniji je austrijski međunarodni umjetnik koji je osvojio 3 nagrade Amadeus Austrian Music Awards 2013. (Best Live Act, Best Electronic Act, Best Album) te jednu u 2014. (Best Live Act). Parov Stelar je surađivao s glazbenicima poput Marvina Gayea, s Lanom Del Rey, Brianom Ferryjem i mnogim drugima. Izdao je šest albuma i više od 20 EP-a.

Parov Stelar je za svoje nastupe oformio bend glazbenih čarobnjaka i njihovi su nastupi trenutno najimpresivnije izvedbe toga tipa glazbe u svijetu. U centru nastupa je on sam, vodeći glazbenu silu sa DJ pulta, a puhačka i ritam sekcija zajedno sa pjevačicom Cleo Panther dali su novi smisao njegovom zvuku. 

Majstore Parov Stelar Banda ćemo slušati u petak, 19. prosinca, u Boćarskom domu u Zagrebu. Ulaznice se mogu kupiti na prodajnim mjestima Eventima, kioscima Tiska i u Tisak media centrima po cijenama od 179 kuna (do 29. studenog), 199 kuna (nakon 29. studenog) i 229 kuna na dan koncerta.

Related articles

Buro 24/7 Selection

više