Search

Maksim Mrvica u sklopu svjetske turneje nastupa u Hrvatskoj i Sloveniji

Maksim Mrvica u sklopu svjetske turneje nastupa u Hrvatskoj i Sloveniji

Klasična svjetska turneja klavirskog virtuoza

BURO.


Image: Decker + Kutić

Klavirski virtuoz koji je svojim izvedbama i prepoznatljivim izgledom osvojio svjetsku glazbenu scenu, na oduševljenje brojnih poklonika, u sklopu svoje svjetske klasične koncertne turneje nastupit će i u Hrvatskoj i Sloveniji

Neposredno poslije nastupa u Moskvi, odakle dolazi sa svojeg ruskog pohoda, karizmatični Šibenčanin će tijekom svibnja održati pet koncerata u Hrvatskoj i Sloveniji i to u Slavonskom Brodu, Celju, Krapini, Karlovcu i Puli. Nakon toga Maksim odlazi u Češku, a poslije Praga, na kinesku i južnokorejsku turneju, te se poslije ponovo vraća u Hrvatsku i Sloveniju kako bi održao još tri koncerta u Čakovcu, Mariboru i Zadru. Na ovoj će turneji izvoditi klasična djela skladatelja poput Musorgskog, Liszta, Chopina, Skrjabina, te svoje najpoznatije obrade Bohemian Rhapsody, Godfather i druge.

Ovaj najprodavaniji svjetski crossover pijanist iza sebe ima više od 4 milijuna prodanih primjeraka svojih albuma, a njegov sad već povijesni album "Piano Player" može se pohvaliti zlatnom pločom u Maleziji, Kini i Indoneziji, platinastom na Tajvanu, Singapuru i Hrvatskoj, te dvostruko platinastom u Hong Kongu. Jednako impozantna je i brojka od 60 milijuna YouTube pregleda njegovih videospotova.

Maksim trenutno promovira novi album "Mezzo e Mezzo". Posebnost ovog albuma je što je dio snimljen u klasičnom stilu, a dio zauzimaju već prepoznatljive Maksimove crossover izvedbe.

Raspored koncerata: 
CELJE, četvrtak, 7. 5. (PLESNI FORUM CELJE)
KRAPINA, petak, 8. 5. (POU Festivalska dvorana)
KARLOVAC, subota, 9. 5. (Dom HV Zrinski, Karlovac)
PULA, utorak, 12. 5. (Istarsko Narodno Kazalište)
ČAKOVEC, četvrtak, 18. 6. (Centar za kulturu Čakovec)
ZADAR, utorak, 30. 6. (Hrvatsko Narodno Kazalište Zadar)

Related articles

Buro 24/7 Selection

više