Search

Miljenici zagrebačke publike ponovno u Tvornici kulture

Miljenici zagrebačke publike ponovno u Tvornici kulture

Editors stižu u Zagreb


Image: PR

Osvjedočeni miljenici zagrebačke i regionalne publike, britanska grupa Editors, vraća se u Veliki pogon Tvornice kulture u srijedu, 2. prosinca

Njihov posljednji izlet u Zagreb rezultirao je rasprodanim koncertom na kojem su se skupili fanovi iz cijele regije. Tom Smith i dečki uzvratili su im fantastičnim nastupom u kojem su iznijeli sve najbolje s njihova četiri studijska albuma. Novi dolazak pratit će objava svježeg materijala čiji se izlazak planira najesen.

Bend je u međuvremenu izveo jednu malu diverziju: sakrio je novu pjesmu "No Harm" na posljednjoj PIAS kompilaciji te je ponudio na besplatan download sa stranice www.editorsofficial.com tek nakon što ju je pronašao jedan fan.

Editors su oformljeni 2002. godine u Staffordu u Engleskoj i nakon samo tri godine postojanja lansirani su među nove otočke rock superzvijezde. Debi album "The Black Room" sa singlovima "Munich", "Blood" i "Bullets" osigurao im je nominaciju za prestižnu nagradu "Mercury" te gostovanja na velikim festivalima poput T In The Park, Isle Of Wight, Lollapalooza i Coachella. Nasljednik "An End Has A Start", napravljen pod producentskom palicom Jacknifea Leeja, svjetlo dana ugledao je dvije godine kasnije, sjurivši se ravno na prvo mjesto britanske top liste albuma. S izdanja je skinuto čak pet singlova (najzapaženiji je bio "Smokers Outside The Hospital Doors") koji su im, između ostalog, donijeli i prve nastupe na Glastonburyju.


Ipak, najveći uspjeh grupa je polučila trećim albumom – "In This Light And On This Evening" na kojem se nalazi megahit "Papillon", a koji je službeno objavljen 2009. godine. Nakon nekoliko godina turneja i odlaska Chrisa Urbanowitza bend je objavio četvrti studijski album "The Weight Of Your Love" na čijoj turneji su posjetili i nas.

U svojoj biografiji Editorsi već imaju tri upisana nastupa u Zagrebu, od kojih je u kolektivnoj svijesti najsvježiji onaj rasprodani iz rujna prošle godine. Tom Smith, Russell Leetch, Ed Lay, Justin Lockey i Elliot Williams dobro su upoznati s pozornicom Velikog pogona kojoj se vraćaju na jednom od najvećih zagrebačkih koncerata za kraj godine.

Ulaznice kreću u prodaju u srijedu, 30. travnja po cijeni od 130 kn i ta će cijena biti na snazi do 30. lipnja. Od 1. srpnja do 1. prosinca za ulaznicu će trebati izdvojiti 150 kn, dok je cijena na dan koncerta 170 kn.

 

Related articles

Buro 24/7 Selection

više