Traži

Najavljeni novi izvođači SuperUho festivala u Šibeniku

Najavljeni novi izvođači SuperUho festivala u Šibeniku

The National, Fuck Buttons, Black Lips, Howe Gelb Triage, Tuxedomoon, Earth, Chelsea Wolfe, Rose Windows, Jonathan Toubin, Repetitor...

BURO.


Fotografija: PR

Nastupit će jedan od danas najznačajnijih američkih kantautora, Howe Gelb kojeg će na bubnju pratiti Steve Shelley, inače bubnjar benda Sonic Youth. Stiže i poznati njujorški DJ Jonathan Toubin

Prvo izdanje festivala SuperUho orijentiranog na aktualnu međunarodnu glazbenu scenu održat će se od 3. do 5. kolovoza u Šibeniku. Za razliku od niza kvalitetnih, ali masovnih ljetnih festivala, SuperUho Festival po uzoru na svojeg starijeg brata Žedno uho zadržat će svoj prepoznatljiv intimni format uživanja u glazbi. Tome u prilog idu lokacije na kojima će se SuperUho održati - riječ je o intimnim lokacijama pristaništa TEF te gradskoj plaži BANJ, u neposrednoj blizini šibenske stare gradske jezgre.

Uz već objavljene pionire post metala Earth, na glavnoj festivalskoj pozornici toga dana pojaviti legendarni kalifornijski post punk avangardisti Tuxedomoon, kao i neokrunjeni kralj današnje americane i jedan od najznačajnijih američkih kantautora zadnjih 30 godina Howe Gelb sa pratećim bendom - Howe Gelb Triage. Ekskluzivno za ovu priliku sa Howe Gelbom na bubnju nastupit će Steve Shelley inače bubnjar benda Sonic Youth.

Uz ova uistinu kultna imena za koja se često zna reći kako su bili ispred svog vremena te upravo zato i danas zvuče podjednako svježe kao i prije 30 godina, predstavit će nam se i hodajuća enciklopedija glazbe pedesetih, šezdesetih i sedamdesetih godina dvadesetog stoljeća, čovjek koji danas figurira kao jedan od najvećih autoriteta među njojorškim DJ-ima koji vrte garažni rokenrol, soul i funk - Jonathan Toubin. Uz navedene goste program festivala će upotpuniti i niz sjajnih domaćih i regionalnih uzvođača: Antenat, Cojones, Kanđija i gole žene, te dvojac Ti.

Koncept kubskog programa SuperUho Festivala osmislio je englesko/hrvatski DJ kolektiv SOULKEKS koji već dvije godine uspješno njeguje tradiciju takozvane 'digging' kulture groove žanrova poput raw funk&soul/beat/RnB/RnR/boogie/latino/hiphop/disco muzike interpretirane isključivo sa gramofonskih ploča, uz scratch, mikrofon i ostale trikove po uzoru na zlatni period breaks DJ kulture 70-ih i 80-ih.

U predvečernjimsatima na plaži Banj nastupit će ponajbolji izvođači hrvatske kantautorske scene u akustičnim izdanjima, među ostalima to su F O R (Zagreb), Hangin' Village (Split), Nikol, Luka i Vedran (Pula).

Cijena festivalskih ulaznica za prvo izdanje festivala SuperUho iznosi 290 kuna i vrijedit će do početka festivala; prvog dana festivala cijena festivalske ulaznice iznosit će 320 kuna. Cijena dnevnih ulaznica iznose 220 kuna - za prvi festivalski dan te 190 kuna za drugi i treći festivalski dan. Cijena smještaja u kampu iznosi 150 kuna za sva tri festivalska dana.

Ulaznice se mogu kupiti na sljedećim pretprodajnim mjestima: u Zagrebu u Dirty Old Shopu (Tratinska 18) i Rockmarku (Berislavićeva 13) te u Dallas Music Shopu Šibenik (Kralja Tomislava 4) i klubu AZIMUT (Obala Palih Omladinaca 2, Šibenik). Ulaznice je moguće kupiti i online preko servisa Dirty old shop. Početak prodaje dnevnih festivalskih ulaznica je od ponedjeljka, 14. srpnja na spomenutim prodajnim mjestima.

 

Povezani tekstovi

Buro 24/7 izbor