Search

Najglasnije art druženje šik robota i sound gadgeta

Najglasnije art druženje šik robota i sound gadgeta

Uskoro počinje peto izdanje projekta Device_art 5.015


Image: PR

Device_art 5.015 vraća se u paklenom stilu - dijabolički robotički spektakli, hologrami i zavodljive meduze očekuju vas na Gornjem gradu od 24. rujna do 4. listopada!

Nakon 11 godina i 4 trijenala, SAD-a, Japana, Češke, Slovenije i Austrije, nepreglednog broja analognih i digitalnih gadgeta, bizarnih mašina, simpatičnih robota, high i low-tech napravica, peti Device_art u znaku je emotivnih robota i (milo)zvučnih distorzija. Novo izdanje ovog komparativnog projekta inspirirano je kanadskom novomedijskom scenom prepoznatljivom upravo po zvučnim skulpturama, performansima i interaktivnim instalacijama te atraktivnom dizajnu.

Najglasnije art druženje šik robota i sound gadgeta (фото 1)

Žice, LED-ice, kablovi i zvrkovi frcat će iz kupola na Platou Gradec i podruma Galerije Klovićevi dvori gdje će se smjestiti međunarodna izložba, performansi i radionice dok će se predavanja odvijati na Akademiji likovnih umjetnosti i Fakultetu elektronike i računarstva. U partnerstvu s kanadskom galerijom Eastern Bloc (Montreal) i Video Pool Media Centrom (Winnipeg) kao i slovenskom Galerijom Kapelica (Ljubljana), na izložbi će biti predstavljeni značajni internacionalni i regionalni umjetnici poput Catherine Bechard (CA) i Sabin Hudona (CA), Louis-Philippea Demersa (CA) i Billa Vorna (CA), Myriam Bleau (CA), Andrew Milnea (CA), Davida Rokebyja (CA), Erin Gee (CA), Alice Jarry (CA), Saše Spačal (SI), Robertine Šebjanič (SI), Vitra Drinkovića (HR) i mnogih drugih.

Najglasnije art druženje šik robota i sound gadgeta (фото 2)
Ove godine, od 24. rujna do 4. listopada, prvi će puta istovremeno i zajedničkim snagama Galerija Klovićevi dvori, Device_Art, Gričevanje i Space festival oživjeti zagrebački Gornji grad kao dio novog projekta Na Gornjem gradu kojeg u partnerstvu provode Galerija Klovićevi dvori, tvrtka Kupole - bolje od šatora i udruge Kontejner | biro suvremene umjetničke prakse i Gričevanje.

Više informacija potražite na Facebook stranici i www.kontejner.org

Najglasnije art druženje šik robota i sound gadgeta (фото 3)

Najglasnije art druženje šik robota i sound gadgeta (фото 4)

Related articles

Buro 24/7 Selection

više