Traži

Najukusnija čarolija Božića u srcu Zagreba!

Najukusnija čarolija Božića u srcu Zagreba!

Posjetitelje će i ove godine razveseliti povratak kurme, tradicionalnog turskog sendviča


U subotu, 1. prosinca, zagrebački advent uveličat će i veliko otvorenje programa "Božićna bajka by Mastercard" na kojem nas i ove godine očekuje već tradicionalni snijeg i koncert Ljetnog kina. U sklopu ove bajkovite lokacije, među snijegom prekrivenim borovima, kriju se kućice s posebnom gastronomskom ponudom, a atmosferi će sigurno pridonijeti bogati večernji program. Uz glazbeni sadržaj Božićne bajke, posjetitelje svakako treba uputiti na bogatu gastronomsku ponudu. I ove godine na Shooters kućici nudit će se shooteri napravljeni od domaćih rakija i likera posluženi u čašicama od leda, koje će odlično pristajati uz popularnu kumru, tradicionalni turski sendvič, koji je prošle godine bio jedan od najtraženijih sendviča Adventa. 

Ove godine se Božićna bajka seli i na Divlji Zapad uz Brewbitese te specijalitete bazirane na kobasicama prikladnih naziva: Smuk, Salaso i Talični Tom. Brewbites će nuditi i posebnu kobasicu prigodno nazvanu Pušten s lanca gdje gosti sami mogu odabrati recepturu iz raznovrsne plejade umaka i začina. Božićna bajka će ove godine ugostiti uvijek popularni Rougemarin koji će nuditi jedinstvene specijalitete poput Merguez janjeće kobasice sa salsom od zelenih rajčica i coleslaw salatom s komoračem, češnjofke s kimchijem i chipotle ketchup-mayo umakom, ali posjetitelji će biti najsretniji jer će i ove godine nuditi najtraženije ručno rađene germknedle s domaćim pekmezom od šljiva, umakom od vanilije i makom.

Posjetitelji će se moći ugrijati uz šaroliku ponudu hot dogova u našoj Boogie kućici gdje će se nuditi hot dogovi poput New Yorka, s cheddar sirom, prženim lukom i senf-medom, New Orleansa sa coleslaw salatom, guacamoleom i pancetom ili Dodger Dogom s kiselim krastavcima i prženim lukom te burgerima Baconom, Jalapeno Spicy i Avocadom. Za sve ljubitelje tradicionalnih adventskih specijaliteta, tu je i Ski Room koji i ove godine nudi domaće kobasice, buncek s kiselim zeljem, domaće ćevape u lepinji te razna dnevna jela na žlicu.

više