Search

Nosioci prestižnih Michelin zvjezdica i vrhunski vinari nastupili u Sloveniji

Nosioci prestižnih Michelin zvjezdica i vrhunski vinari nastupili u Sloveniji

"Gourmet & fun festival - IZBOR"

Image: PR

Ovog vikenda održan je dosad najveći kulinarski događaj u Sloveniji

Ovoga vikenda, točnije u subotu, 20. lipnja, u Sloveniji je održan Festival okusa i zabave – IZBOR, koji je po prvi puta u Sloveniji na jednom mjestu okupio internacionalne kulinarske majstore i vrhunska vina, a sve to uz atraktivan glazbeni program. Festival je rasprodan već nekoliko tjedana unaprijed, a brojni sretnici koji su uspjeli uhvatiti svoje ulaznice na vrijeme u Sloveniji su imali mogućnost kušanja hrane brojnih kuharskih majstora, kao i nosioca prestižnih Michelin zvjezdica.

Nosioci prestižnih Michelin zvjezdica i vrhunski vinari nastupili u Sloveniji (фото 1)

Događaj je održan od 16 do 24 sata u Deželi kozalcev u Šentrupertu, blizu grada Trebnje i to kao jednodnevni kulinarsko-glazbeni festival. Na njemu se predstavilo 20 izabranih chefova i 40 vrhunskih vinarija i vinara. Na festivalu su predstavljene i etnološke vrijednosti Dežele kozolcev. U okrilju šesnaest "kozolcev" bilo je raspoređeno više mikro okruženja unutar kojih su posjetioci imali mogućnost učiti o svijetu kulinarskih delicija od priznatih kuharskih majstora uz užitak kušanja različitih vrsta vina. Posjetioci su ovdje imali prilike i sudjelovati na predavanjima iz kulinarstva, raznim radionicama, kao i u sportskim i zabavnim igrama.

Nosioci prestižnih Michelin zvjezdica i vrhunski vinari nastupili u Sloveniji (фото 2)

Od hrvatskih predstavnika na festivalu su sudjelovali Mate Janković, Teo Fernetich i Marina Gaši. Od vinara tu su bili Matošević, Roxanich, Trapan i Clai. Ivica Matošević za Büro 24/7 kratko se osvrnuo na događaj: "Najprije, drago mi je da nas je organizator pozvao u Šentrupert i da smo bilo dio ovog festivala u prvom izdanju. Iako je kiša ozbiljno priprijetila u popodnevnim satima, na kraju nas je vrijeme poslužilo i publika nije izostala. Koncept koji je predstavljen – miks fine gourmet scene, odabranih vinskih kuća i dobrih vina uz dobru glazbu bio je zanimljiv i ugodan. Ambijent vrhunski! I naravno sretan sam dobrom reakcijom publike kojoj se svidjela naša Malvazija i posebno nova Plava grimalda berbe 2012., blend Merlota i Terana."

Nosioci prestižnih Michelin zvjezdica i vrhunski vinari nastupili u Sloveniji (фото 3)

Za organizaciju festivala bili su zaduženi Tomaž Kavčić i Franci Kek, koji su se na ovaj korak odlučili iz različitih razloga: "Mnoge kuhare iz Slovenije i inozemstva s kojima sam imao priliku susresti se u posljednjih nekoliko godina zaželio sam okupiti na ugodnom kreativnom okruženju kojim će biti zadovoljeni i najzahtjevniji gurmani", izjavio je Tomaž.

Nosioci prestižnih Michelin zvjezdica i vrhunski vinari nastupili u Sloveniji (фото 4)

"Uživam u organizaciji koja je na dobrobit svih sudionika. Od 1997. do 2013. godine organizirali smo glazbeni festival za mlade Rock Otočec" koji je do prije nekoliko godina bio najveći događaj te vrste na Balkanu. Sa svojih pedeset godina odlučio sam se na organizaciju festivala koji bi bio primjeren mojim godinama, odnosno festival koji nudi posjetiteljima prvoklasnu hranu, vrhunska vina, ali i glazbu, zabavu kao i komfor. Kuharski majstori ove su subote nudili brojne delicije, sve od puževa, jelenjeg mesa, tartufa pa do najbolje pržene pizze na svijetu, iz pizzerie La Masardona iz Napulja. Brala Piccirillo ispekao je 900 pizza i time razveselio brojne goste. Pekao je čak i kad su neki kuhari već prestali nuditi hranu. Najmlađe posjetitelje zabavljalo je izvođenje umjetnika iz Instituta Jozef Stefan te Fakulteta za matematiku, fiziku i elektrotehniku", izjavio je Franci.

Nosioci prestižnih Michelin zvjezdica i vrhunski vinari nastupili u Sloveniji (фото 5)

Nosioci prestižnih Michelin zvjezdica i vrhunski vinari nastupili u Sloveniji (фото 6)

Related articles

Buro 24/7 Selection

više