Search

Nov glazbeni koncept Festivala Electronic Beats

Nov glazbeni koncept Festivala Electronic Beats

Dva festivalska dana na nekoliko zagrebačkih lokacija


Young Fathers, Talisco, Ten Fé, Tomislav, KiNK Live, Kozmodrum, Mykki Blanco, Ilija Rudman...

U Zagrebu se 6. i 7. studenoga petu godinu zaredom održava Electronic Beats, festival suvremene elektroničke glazbe koji je utemeljio Deutsche Telekom, a koji okuplja njezina najpopularnija svjetska imena kao i najzanimljivije lokalne predstavnike ovog glazbenog žanra. Tako Zagreb, nakon Podgorice, Bukurešta i Budimpešte, postaje jedan od prvih europskih gradova koji će ovo jedinstveno glazbeno događanje doživjeti u još atraktivnijem, dvodnevnom formatu.

Ove će godine u dva festivalska dana na nekoliko zagrebačkih klupskih lokacija nastupiti niz popularnih međunarodnih i domaćih izvođača elektroničke glazbe i srodnih žanrova. U Teatru &TD će 6. studenoga kao zvijezde festivala nastupiti edinburška hip-hop i pop skupina Young Fathers, ovjenčana 2014. prestižnom britanskom glazbenom nagradom Mercury Prize za dugosvirajući prvijenac "Dead", a uz njih će nastupiti i francuska alternativna skupina Talisco, londonski duo Ten Fé te hrvatski elektro trio Tomislav.

Iste će večeri u popularnom klubu Sirup posjetitelji festivala moći uživati u nastupu hrvatskog DJ-a Pytzeka, live actu izuzetno popularnog bugarskog DJ-a i glazbenog producenta Strahila Velcheva pod nazivom KiNK Live te nastupu danskog producenta i DJ-a Kölscha.

Drugog dana festivala, 7. studenoga, u Močvari će nastupiti Kozmodrum, sastav koji izvodi novi stil klupske plesne glazbe, od milja nazvan Organic Dance Music, a predvodi ga renomirani zagrebački jazz i rock multiinstrumentalist Janko Novoselić. U Močvari će nastupiti i rastuća američka hip-hop zvijezda, performer, pjesnik i aktivist Mykki Blanco te britanski glazbenik Sinkane, koji krautrock, free jazz i funk uspješno spaja sa sudanskim popom. Iste će večeri u Teatru &TD nastupiti jedan od najboljih novijih DJ-a, njemački Koze, a posjetitelje će na ovoj festivalskoj lokaciji zabavljati i hrvatski DJ i producent svjetske kvalitete Ilija Rudman te mladi britanski elektronički glazbenik Romare.

Osim toga, u Zagrebu će se održavati bogat multimedijski program, a lokacije i program objavit ćemo uskoro. Novosti možete pratiti i ovdje.

 

Related articles

Buro 24/7 Selection

više