Search

Novo izdanje festivala Fresh Island u Hrvatsku dovodi zvijezde hip-hop scene

Novo izdanje festivala Fresh Island u Hrvatsku dovodi zvijezde hip-hop scene

Osmo izdanje glazbenog festivala

Urednik: D.D.

Image: Dora Šarić,
PR

Ostalo je još manje od mjesec dana prije nego što Fresh Island Festival preuzme plažu Zrće i pretvori je u raj za sve ljubitelje urbane glazbe i najbolje ljetne zabave na tjedan dana - od 13. do 19. srpnja - uz gostovanje zvijezda hip-hop scene i program koji će, kao i svake godine, zadovoljiti apetite i potrebe svih posjetitelja. Pred nama su plesni dani i beskrajne noći ispunjene najvrućim ljetnim ritmovima i jedinstvenom atmosferom, neposredno uz plažu i more, i to na najpopularnijoj destinaciji za mlade u državi, plaži Zrće. Fresh Island je do sada ga je ukupno posjetilo oko 150 tisuća ljudi te najbolja svjetska imena hip-hop scene, a drugačije neće biti ni ove godine.

Novo izdanje festivala Fresh Island u Hrvatsku dovodi zvijezde hip-hop scene (фото 1)

Za razliku od brojnih festivala na našoj obali koji bilježe slične brojke, ovaj se može pohvaliti time da je jedan od rijetkih koji je u potpunosti u domaćoj produkciji. "Fresh Island je još uvijek jedini festival u regiji i ovom dijelu Europe koji je orijentiran isključivo na hip-hop kulturu, rap glazbu i srodne žanrove poput trapa, r'n'b-ja, grimea, afrobeatsa, dancehalla, i jako smo ponosni što smo od početka kada smo krenuli kao mali boutique festival uspjeli ostvariti svoju viziju i postati prepoznatljiv svjetski igrač na festivalskom tržištu. Kao i uvijek trudimo se našim posjetiteljima pružiti jedinstveno holiday iskustvo kroz kombinaciju najboljeg dnevnog i noćnog provoda, pool partyja, party brodova, koncerata i DJ nastupa, ali i sportskih adrenalinskih sadržaja poput vodenih i ekstremnih sportova na plaži Zrće kao i gastronomske užitke i delicije otoka Paga." izjavio je Adnan Mehmedović - Medo, jedan od organizatora festivala. "Festivalske ulaznice dostupne su po cijeni od 349 kuna, a tu je i odlična akcija dostupna samo za domaću publiku, 3+1 - kupi tri ulaznice osvoji četvrtu besplatno, dok su u ponudi i jednodnevne ulaznice za koncert glavnog ovogodišnjeg izvođača, Tygu, po cijeni od samo 199 kuna." dodao je.

Novo izdanje festivala Fresh Island u Hrvatsku dovodi zvijezde hip-hop scene (фото 2)

Idealna ljetna i plesna glazba koja svoje korijene vuče iz Afrike i Jamajke, afrobeats i dancehall, ovoga će ljeta odzvanjati festivalom  u kombinaciji s rap zvukovima, jer kao njezini predstavnici dolaze Kanađanin Tory Lanez, zatim Afro B, B Young, Not3s, Hardy Caprio i Tim Westwood. Kao savršeni balans između trapa, rapa, koketiranja s r'n'b i afro zvukom tu je i najjače ime ovogodišnjeg festivala - Tyga. Poznati reper kojeg je u sam vrh svjetske scene osim zaraznih hitova lansirala i (bivša) veza s Kylie Jenner, trenutno obara svjetske top ljestvice svojim novim albumom "Legendary" koji je obavezan dodatak za ovo ljeto. Osim njega, na stage će se popeti i Lil Uzi Vert - ikona je trap žanra i uzor mnogim mladim sudionicima scene koji su poludjeli za njegovim zvukom. Tu su još i odlični DJ Semtex i DJ Remake, ali i brojni DJ crewovi koji su već niz godina prijatelji festivala - Faded, Shorebitch, Sixtion...

Nulti dan festival (14. srpnja) live nastupom otvorit će Gunna, američki reper u usponu koji žari i pali svjetskim pozornicama, dok će festival će zaokružiti after party s posebnim nastupom birtanskog repera Yxng Banea (18. srpnja). Također, najavljen je i termin Fresh Island festivala za iduću godinu - održat će se od 4. do 11. srpnja 2020. godine, tjedan dana ranije nego ove. Više informacija kao i ulaznice po još uvijek super pristupačnim cijenama za Ex-Yu regiju nabavite na web stranici festivala.

više