Search

O čemu se raspravljalo na prvom Büro 24/7 Meetupu u Johannu Francku?

O čemu se raspravljalo na prvom Büro 24/7 Meetupu u Johannu Francku?

Evo kako nam je bilo


Image: John Pavlish

U Johannu Francku je sinoć održan prvi Büro 24/7 Meetup, tematska večera koja će okupljati i povezivati ljude iz svijeta businessa. Jučerašnja tema bila je moda, a evo o čemu se sve govorilo i tko je sve stigao

Na prvom Büro 24/7 Meetupu u Johannu Francku okupljeni su ljudi iz modne industrije, koji su se tijekom večere upoznali, razmijenili mišljenja i razgovarali o tri aktualne teme koje su trenutno najzastupljenije u modnoj industriji. Prva tema bile su tako društvene mreže i moda, te koliko one mogu doprinijeti brendovima i njihovom razvoju, a koliko su korisne medijima u komunikaciji s njihovom publikom. U ovoj su se temi pronašle marketinške stručnjakinje među kojima su bile Sanja Vladović iz Arena Centra, Ana Babić iz LPP grupacije (Reserved, Cropp, House, Mohito..), Maja Šoštarić iz Inditex grupacije (Zara, Bershka, Stradivarius, Pull&Bear...) te Lucija Mamić, zastupnica za brend Rolex u Hrvatskoj.

One su s nama podijelile razmišljanja o važnosti društvenih mreža za razvoj i promociju brenda, ali i razmišljanja o razlikama korištenja društvenih mreža na lokalnoj i globalnoj razini, dok je urednik mode magazina Storybook i fotograf, Romano Decker, istaknuo ulogu društvenih mreža kod tiskanih medija.

Sanja Vladović, direktorica Arena Centra

Druga tema kojom smo se bavili jest produkcija mode u Hrvatskoj gdje su svoja razmišljanja o proizvodnji editorijala i advertorijala podijelili stilisti Ivana Pavić i Petar Trbović, a probleme vezane uz proizvodnju kolekcija u Hrvatskoj istaknule su osnivačice brenda Dioralop, Andreja Bistričić i Maja Merlić. U trećoj temi kojom smo se bavili pronašli su se svi. Radi se o cijeni kreativnog rada u Hrvatskoj koji je i dalje podcijenjen te se ne smatra jednako vrijednim kao neke druge, manje kreativne vrste poslova. U ovoj su se temi posebno pronašli fotografi Dejan Kutić i Romano Decker, naš fotograf Ivan Pavliš te snimateljica i fotografkinja Sanja Bistričić, ali i dizajnerice i stilisti.

Zaključak večeri jest da je potreban konstantan rad na dobroj komunikaciji između brand managera i kreativaca iz modne industrije uz naglasak na produciranje kvalitetnog lokalnog sadržaja za inozemne brendove. Uzvanici su uživali u raznovrsnim sljedovima koje je za njih pripremio novi Chef Stephen Pieters. Uz jela su prigodno sljubljena Korlat Vina, a kao piće dobrodošlice je poslužen Martini i Martini Prosecco. Za divan proljetni ugođaj pobrinula se Renata Lovrenčić iz Cvjetne Galerije RL koja je za ovu prigodu kreirala elegantne cvjetne aranžmane. Büro 24/7 Meetup je prvi u nizu događanja ovog tipa. U sljedećem izdanju ugostit ćemo relevantne ljude iz beauty industrije te saznati problematiku i potencijalna rješenja tog sektora. Do sljedećeg puta, u nastavku pogledajte atmosferu sa sinoćnjeg događanja.

Maja Merlić, Andreja Bistričić

Ana Babić, menadžerica LPP grupacije

Ivana Pavić, stilistica

Željka Biočić, Ana Pavić, Nives Bošnjak

Lucija Mamić, zastupnica Rolex satova za Hrvatsku

Petar Trbović, stilist i modni urednik Grazije

Dejan Kutić i Romano Decker, fotografi

Ana Pavić, glavna urednica portala Buro 24/7

Tihana Harapin Zalepugin

buro 247 meet up

buro 247 meet up

buro 247 meet up

buro 247 meet up

buro 247 meet up

buro 247 meet up

buro 247 meet up

 

 

Related articles

Buro 24/7 Selection

više