Search

Odlična zabava u Šibeniku

Odlična zabava u Šibeniku

Od 2. do 5. lipnja

Urednik: A.P.

Image: PR

Program šibenskog Deboto (skoro pa) festivala (deboto je skoro po dalmatinski) ove godine smješten je na još više lokacija

Organizatori, ljubitelji finijih stvari u životu, otvaranjem novih punktova za uživanje žele posjetiteljima pružiti pravi doživljaj svega što Deboto zapravo jest i što predstavlja. A to nije samo vrhunska glazba! Deboto su i zalasci sunca na romantičnim lokacijama uz koktele i nezaboravnu atmosferu, live nastupi na novo otvorenoj tvrđavi Barone, dnevna druženja uz vinare, kuhare i glazbenike na Maloj loži, koncerti na sada već prijateljskoj Deboto tvrđavi Sv. Mihovila, a kao posebna atrakcija nameće se Deboto boat party - poseban doživljaj uz live glazbu na brodu koji plovi kroz more, jezero ili rijeku, a nakon kojeg slijedi uplovljavanje u Skradin na čuveni Deboto (skradinski) rižoto koji se kuha punih sedam sati.

Ovogodišnjim lineup-om smisleno se povezuju različiti glazbeni stilovi i u punom smislu nestaju granice unutar glazbenih pravaca kao što su jazz, klasika, elektronika... Nije važno hoćete li plesati uz glazbu ili je opušteno upijati uz šibenski zalazak sunca, poanta je u ljepoti glazbe bez predrasuda - poručuju organizatori.

deboto

Šibenčane i njihove goste ove godine zabavljat će probrana imena. Kako rave susreće koncertne dvorane klasične glazbe upoznat ćete uz njemački Brandt Brauer Frick. Zahvaljujući njemačkim Grandbrothers imat ćete prilike doživjeti transformaciju klasične glazbe u modernu, futurističku kroz koncertni klavir. Upravo će taj instrument obilježiti ovogodišnji glazbeni program Deboto festivala pa će posjetitelji moći uživati i u interpretaciji novozelandskog jazz pijanista u kombinaciji s debelim groovom i mantričnim zvukovima steelpana. Koliko god se veselili zvukovima budućnosti, uvijek je važno poštivati tradiciju i držati se klasične forme - smatra umjetnički direktor festivala, a to će najbolje predstaviti francuski Florian Pellissier uz pratnju kvinteta. Kao posebni Florianov gost, Šibenik će posjetiti i njujorški trubač, vokalist i kompozitor Leron Thomas i time upotpuniti magične hard bop zvukove.

Deboto festival

Iz Engleske s novim albumom dolazi trojac znan kao The Invisible, koji će svojim privlačnim zvukom barem na trenutak otvoriti vrata u paralelni svijet. Da je Australija plodna zemlja kad su glazbenici u pitanju, dokazat će Brisbane-ski Jordan Rakei sa svojim zadivljujućim glasom i moćnim tekstovima. Cijelu live priču zaokružit će domaći sastav The Fogsellers, koji savršeno spajaju jazz i elektroniku te stvaraju zvuk specifičan koliko su to i šibenske ulice.

Za selekciju glazbe sa svih strana svijeta bit će zadužena, što legendarna, što potpuno svježa DJ imena koja dolaze iz Njemačke, Italije, Japana, Makedonije, Hrvatske, Austrije, Engleske, Francuske. Od disca, housea pa do jazza, afrobeata, bossanove ili mediteranskih i downtempo zvukova unutar četiri dana, posjetitelje Debota provozat će: Alex Barck, Shuya Okino, Bradley Zeo, Corrado Bucci, Chris P Cuts, John Gomez, Duff Disco, Herr Preddy & Monsieur Smoab, Saint James, Andrej Micajkov, Z Lovecraft, Anders Sicre, Bake Junior, Dom P, Darko Kustura, Stipe Jazzy Širinić te domaćin Eddy Ramich. Drugačiji po glazbi, hrani, ponudi pića, Deboto voli i njeguje umjetnost. Ove godine 'prijatelj umjetnik' Deboto festivala bit će 190 cm visoki, mladi, zgodni Radovan - djelo kipara Nikole Vrljića koji će goste dočekivati i s njima partijati na Maloj loži.

Posebnu pažnju organizatori su posvetili i gastro punktovima, koji će ove godine osim tradicionalnih dalmatinskih slow food specijaliteta nuditi i dalmatinsko-internacionalni street food. Sve specijalitete ćete moći zalijevati najfinijim šibenskim vinima i koktelima s isključivo lokalnim sastojcima. Inspirirani luftićima i plažnim rekvizitima, dvojac Žižić - Kožul instalacijom od prošle godine, festivalske će punktove dekorirati plažnom opremom u ‘živahnijem i šarenijem' tonu. Zvuči kao idealna scenografija za početak još jedne ljetne sezone!

Detaljan raspored nalazi se na www.debotofestival.com, ulaznice po posebnoj cijeni za sve posjetitelje iz Hrvatske, mogu se kupiti preko Eventima, a od 2. do 9. svibnja vrijedi odlična akcija za ulaznice 2 + 1 gratis.

 

Related articles

Buro 24/7 Selection

više