Search

Osječka Dj-ica uskoro za pultom kultnog berlinskog kluba Berghain

Osječka Dj-ica uskoro za pultom kultnog berlinskog kluba Berghain

Bravo!


Image: Promo

Veliko je to priznanje, ne samo za Sunčicu, već i za cijelu Hrvatsku koja se sve više profilira kao party destinacija

Osječka DJ-ica INSOLATE po prvi put zasvirat će 24. lipnja u svjetskom poznatom berlinskom klubu Berghain. O ovom poznatom klupskom prostoru kruže brojne legende, prvenstveno ona kako se treba odjenuti i ponašati dok se čeka u redu da vas nemilosrdni bouncer kluba Sven Marquardt pusti unutra da osjetite vibru najboljeg kluba na svijetu ili vas ostavi ispred vrata da svoju sreću potražite u nekom drugom klubu, pa sve do činjenice kako kamera nikada nije zabilježila što se događalo između zidova bivše elektrane koja je pretvorena u najbolji klub na svijetu pa je mističnost oko tog kluba tim veća, a interes da se uđe nadilazi kapacitete klubaa

Osječka Dj-ica uskoro za pultom kultnog berlinskog kluba Berghain (фото 1)

Insolate je DJ-ica iz Osijeka, pravim imenom Sunčica Barišić. Ova 35. godišnjakinja svoju je DJ karijeru započela u Osijeku pod aliasom Miss Sunshine, gdje je svirala u klubovima Oxygene i Vega, te polako gradila svoju DJ karijeru. Dvadeset godina posvećenosti poslu dovelo ju je iza DJ pultova festivala Dimensions, Exit, Tomorrowland i legendarnih klubova kao što su berlinski Tresor ili pariški Rex club, te na brojne južnoameričke turneje. Sunčica je vlasnica izdavačke kuće Out of Place, koja izdaje samo vinile, a na čija su se prva dva izdanja našle trake Volstera i Insolate, dok na trećem izdanju dvije inozemne techno zvijezde pripremaju svoje trake. Također, ona je i neumorni ambasador techno kulture u svom rodnom Osijeku, gdje je na svojim Traum klupskim večerima polako 'odgojila' cijelu jednu generaciju mladih poklonika techno kulture koji redovito posjećuju organizirane partije na najneobičnijim lokacijama na području grada Osijeka poput osječkog hangara zračne luke, katakombi, Barutani, a gdje su do sada svirali najpoznatiji inozemni techno DJi današnjice, Rolando, Francois X, Milton Bradley, Etapp Kyle, DJ Deep i Antigone.

Osječka Dj-ica uskoro za pultom kultnog berlinskog kluba Berghain (фото 2)

O Berghainu doista kruže razne priče i legende, no ono što se definitivno ne može osporiti jest činjenica da je to klub koji je postao techno institucija i mjesto visoke kulture, čime je postao izjednačen s muzejima i klasičnom glazbom. Time je klub koji je poznat po višednevnim partijima zasluženo dobio još jedno priznanje, a to je ono da je i techno kultura koja je u današnje vrijeme jednako vrijedna kao umjetnička. Lijepo  je imati takve predstavnike u svijetu, a na vama je da odete poslušati kakvo to glazbeno putovanje ovaj put sprema Insolate.

Related articles

Buro 24/7 Selection

više