Search

Otvoreno je 6. izdanje Zagreb Design Weeka

Otvoreno je 6. izdanje Zagreb Design Weeka

Traje do 12. svibnja

Urednik: BURO.


Image: Karla Jurić,
Matej Jurčević

Jučer je započeo šesti po redu Zagreb Design Week te su na otvorenju dodijeljene i nagrade za najbolji dizajn - ove godine otišle su u ženske ruke. Ovaj veliki svečani trenutak otvorio je direktor ZGDW-a Daniel Tomičić, a osim organizatora, ceremoniju otvorenja uveličale su i Olivera Majić, zamjenica gradonačelnika Grada Zagreba u ime gradonačelnika Milana Bandića, savjetnik ministar iz Veleposlanstva Republike Poljske u Zagrebu Grzegorz Gawin, Ewa Solarz, kustosica izložbe ABC poljskog dizajna, i Markita Franulić, ravnateljica Tehničkog muzeja Nikola Tesla.

Otvoreno je 6. izdanje Zagreb Design Weeka (фото 1)

Tema ovogodišnjeg Zagreb Design Weeka je "Nova budućnost / Changing the game". Država partner - Poljska, predstavlja se izložbom ABC poljskog dizajna, Urbanim prototipovima i filmskim projekcijama, dok će posjetitelji moći vidjeti i izložbu posvećenu 100 godina Bauhausa - najutjecajnije škole za dizajn na svijetu. Život i život nakon smrti naziv je izložbe Paule Šantić koja će se prikazati proces rasta, konzumacije, umiranja i novog života hrane u drugim, neočekivanim oblicima. U tjednu dizajna predstavit će se oko 400 izlagača iz cijelog svijeta, a neki od eksponata osvajali su i brojne svjetske nagrade.

Otvoreno je 6. izdanje Zagreb Design Weeka (фото 2)

Ovogodišnje ZGDW nagrade dobili su Ivana Preiss za klupu za dojenje Heer, Petra Salarić za sustav dijeljenja hrane Fooda i glavnu nagradu Ines Vlahović za termičku ambalažu Seaweed Wrap. U Tehničkom muzeju Nikola Tesla / Hala V u prizemlju se nalazi pop-up concept store s najbolje dizajniranim proizvodima na hrvatskom tržištu, od namještaja do mode i nakita, a na katu je pet izložbi. Najveće događanje u Hrvatskoj posvećeno dizajnu donosi niz predavanja, radionica, panele i filmskih projekcije, a osim toga, u vanjskom prostoru otvoren je i Dizajn park koji će posjetiteljima omogućiti druženje uz glazbu. Tjedan dizajna traje do 12. svibnja na 17 lokacija diljem Zagreba od kojih mnoge pripremaju partyje, organiziraju premijere i cocktaile.

Otvoreno je 6. izdanje Zagreb Design Weeka (фото 3)

Leave a comment

više