Search

Ovaj tjedan prepun je sjajnih glazbenih događaja, evo naših favorita

Ovaj tjedan prepun je sjajnih glazbenih događaja, evo naših favorita

Idealno vrijeme za godišnji odmor

Tekst: L.L.


Image: Instagram

Ljetni koncerti i festivali prilika su za kratki godišnji odmor i bijeg iz svakodnevne rutine, a upravo tjedan pred nama donosi raznolikost u najboljem obliku. Odabrali smo svoje favorite!

Tabor Film Festival

Jedan od onih koji iz godine u godinu sve više iznenađuju zasigurno je Tabor Film Festival. Organizacija ovog festivala svakim je novim pokušajem sve bolja, a posebno nam se sviđaju aktivnosti poput jutarnje joge, uživanja u odličnoj hrani i piću te, ono najvažnije, bogat filmski i glazbeni program. Na Tabor Film Festivalu tako ćete ove godine moći uživati u brojnim domaćim i internacionalnim filmskim ostvarenjima, a stručni sud proglasit će i pobjednika festivala. Kada je u pitanju glazbeni program, tu je Dub FX, kako ga nazivaju, pionir eklektičnog live-looping beatbox zvuka, britanska grupa Fujiya&Miyagi te slovenska glazbena atrakcija Širom. Tabor Film Festival održat će se od 11. do 14. srpnja u Velikom Taboru u Desiniću, udaljenom tek sat vremena od Zagreba.

 

Ultra Europe Festival

Ako pak u potpunosti želite iskoristiti godišnji odmor i apsolutno ste zainteresirani za dobar cjelodnevni tulum, od 11. do 18. srpnja zaputite se u Split na dugoočekivanu Ultru. Ove se godine Ultra preselila u splitski Park Mladeži, a na pozornici će se izmjenjivati neka od najpoznatijih imena elektroničke glazbe današnjice. Swedish House Mafia, Armin van Buuren, Carl Cox, David Guetta i brojni drugi.

 

Michael Kiwanuka u Šibeniku

Dva dana na poslu pa jedan dan vrhunskog glazbenog užitka, tako nekako izgledao bi savršen radni tjedan. Upravo zato, srijedu 10. srpnja, rezervirajte za Šibenik i genijalnog Michaela Kiwanuku. Englez koji je svijet osvojio hitom "Cold Little Heart", poznatijim i iz uvodne špice superpopularne serije "Big Little Lies", spaja indie i rock u novi žanr stvoren za opuštanje tijekom ljetnih večeri. Osim što je osvojio svijet, Kiwanuka je svojom pomalo sjetnom glazbom osvojio i brojna priznanja struke te ga se smatra jednim od talentiranijih novijih glazbenika. Koncert će se održati u srijedu, 10. srpnja u Tvrđavi sv. Mihovila u Šibeniku.

 

No Vacation u Zagrebu

Dok će Kiwanuka zabavljati okupljene sretnike u Šibeniku, američki indie pop bend zadužen je za zagrebačku publiku. Sanjivi, nostalgični surf-pop zvuci No Vacationa, kako ih sami vole opisivati, idealni su za izlazak srijedom. Bend No Vacation osnovan je u San Franciscu 2015. godine te je do danas skupio zavidan broj fanova, a sada napokon i u Zagreb donose svoj lagan, sanjiv ritam. Prepoznat ćete ih po hitu "Yam Yam", koji na YouTubeu broji već više od pet milijuna pregleda, a tu je i "Mind Fields" koju publika naprosto obožava.

 

Tram 11, Ljeto u MSU

Za nostalgičare i ljubitelje hip hopa, doza domaće glazbe 13. srpnja dolazi u obliku neponovljivog dvojca Tram 11. Poznati dvojac koncertom na krovu Muzeja suvremene umjetnosti na svoj će način zatvoriti manifestaciju Ljeto u MSU i začiniti sredinu ljeta svima onima koji još uvijek nisu dočekali svoju dozu godišnjeg odmora. General Woo i Target, jedva vas čekamo!

Related articles

Buro 24/7 Selection

Leave a comment

više