Search

Ove godine očekuje vas Advent u Martićevoj!

Ove godine očekuje vas Advent u Martićevoj!

U sklopu Design Disctrict Zagreb

Image: Promo

Ove godine, Advent u Zagrebu, bit će obogaćen još jednom lokacijom - početkom Martićeve ulice, a u sklopu projekta Design District Zagreb

Festival Design District Zagreb i njegovu tendenciju afirmacije zone oko Martićeve ulice kao kreativne četvrti, ovogodišnji Advent u Design Districtu dodatno će oživjeti ovu sve propulzivniju četvrt i programski povezati adventski doživljaj s kulturnim, umjetničkim i dizajnerskim sadržajima. 

Market u Martićevoj odvijat će se na početku Martićeve ulice, od Trga hrvatskih velikana do Smičiklasove ulice, koja će za ovu priliku biti pretvorena u pješačku zonu. Sajam/market u prostornom će smislu biti iznimno atraktivna scenografija, odnosno prostorna instalacija inspirirana borovom šumom. Adventske kućice, visoke čak 5 i pol metara, načinjene od drvene građe, izdvojit će ovaj šarmantni "adventski trg" iz mnoštva zanimljivih gradskih vizura. Market u Martićevoj bit će prepoznatljiv i svojom kreativnom i nekonvencionalnom ugostiteljskom ponudom.

Uz bogat kulturni i gastro program, jedinstvenu blagdansku atmosferu na početku Martićeve upotpunit će i atraktivan glazbeni repertoar u suradnji sa zagrebačkim Mojo barom. Posjetitelji će moći svakodnevno uživati u brojnim open-air nastupima pomno odabranih glazbenika i poznatih DJ imena. Suradnja s Indirekt festivalom zajamčit će glazbeno osvježenje u vidu mladih izvođača koje je Indirekt otkrio, nastupima superfinalista i pobjednika RockOff natjecanja - glazbene platforme koja tijekom njeguje i promiče umjetničke vrijednosti moderne glazbe. Kao glavni interijerski prostor planira se Croatian Design Superstore, a program možete pratiti ovdje.  

 

Related articles

Buro 24/7 Selection

više