Search

Ove subote park Maksimir slavi svoj dan

Ove subote park Maksimir slavi svoj dan

Uz francuske zalogaje i šansone


Image: PR,
Facebook Park Maksimir

Košarice pune finih francuskih zalogaja, odmor na dekicama, dobra glazba, lijepo vrijeme, a sve to u društvu obitelji i prijatelja... Tako zvuči idealno provedena subota u prirodi, koju možete planirati 19. rujna u Maksimiru

Veliki francuski piknik održat će se povodom Dana parka Maksimir od 11 do 17 sati ispred Velike pozornice. Tom će se prilikom posjetiteljima ponuditi košarice s francuskim obrokom, a u planu je i zabavni program. Veliki francuski piknik nesumnjivo će biti jedan od istaknutijih događaja festivala Rendez-vous, u sklopu kojeg je i organiziran.

Brojni će građani Zagreba i njegovi posjetitelji osim u druženju moći uživati u proizvodima koji će dočarati tipičan francuski piknik. U košarici će se tako naći tučeni maslac s cvijetom soli u teglici, baguette s rogačem i karameliziranom ljutikom, pašteta od pileće jetre sa zelenim paprom, quiche lorraine, salata niçoise, sir brie i tart sa šumskim voćem. Košarice se po promotivnoj cijeni od 30 kuna mogu kupiti na prodajnim mjestima sustava Eventim i njihovoj internetskoj stranici, kao i na sam dan piknika ispred Velike pozornice. Sve će sastojke košarice pažljivo odabrati i pripremiti poznati zagrebački bistro RougeMarin.

Ove subote park Maksimir slavi svoj dan (фото 1)
Da bi doživljaj bio potpun okuse francuske kuhinje prigodno će pratiti ritmovi francuske glazbe, koju na piknik donose DJ Rea te francuski harmonikaš i kantautor s hrvatskom adresom, Frédéric Lanz. DJ Rea zabavljat će posjetitelje piknika francuskim pjesmama, a Frédéric Lanz svojim će se autorskim skladbama i poznatim francuskim obradama također pobrinuti za opuštenu i ležernu atmosferu. 

Ove subote park Maksimir slavi svoj dan (фото 2)

A da sve bude nalik pravom pikniku usred kakvog francuskog parka, posjetitelji su pozvani da na taj dan odjenu nešto plavo, bijelo i/ili crveno te na taj način proslave boje francuske, ali i hrvatske zastave.

Ove subote park Maksimir slavi svoj dan (фото 3)
Rendez-vous, festival Francuske u Hrvatskoj održava se od svibnja do rujna 2015. diljem Hrvatske. Tijekom višemjesečnoga programa multidisciplinarnog karaktera koji obuhvaća više od 180 događanja u 22 grada hrvatskoj će se publici predstaviti francuska kultura u njezinoj punoj raznolikosti i bogatstvu, istodobno je upoznavajući s inovativnim dostignućima Francuske. Festivalski program objedinjuje različita područja – glazbu, vizualnu umjetnost, kazalište, cirkus, ples, dizajn, arhitekturu, književnost, film, ali i gospodarstvo, modu, raspravu o društvenim i globalnim pitanja, sport, gastronomiju, turizam, znanost i obrazovanje.

 

Related articles

Buro 24/7 Selection

više