Search

Ovog vikenda Zagreb dobiva novo cool mjesto za izlazak

Ovog vikenda Zagreb dobiva novo cool mjesto za izlazak

Bar i galerija Vinyl u Bogovićevoj 3

BURO.


Image: Buro247.ru,
promo

Vinyl - (cjelo)dnevni boravak dobrih vibracija u neposrednoj blizini Kožarićevog "Prizemljenog sunca" vrata otvara već uz prvu jutarnju kavu, u petak, 13. veljače

Tijekom cijelog vikenda, od jutra do večeri, u vlastitom će ritmu, a ne prema nekom zadanom rasporedu, u prostor intervenirati brojni glazbenici, glumci i likovnjaci, pretvarajući ga u svoje, ali i vaše novo omiljeno mjesto za druženje, zabavu, opuštanje i ples.
U Vinylovu galeriju na mjesec dana useljavaju Stanislav i Klasja Habjan projektom Literatura, koji je istovremeno instalacija, kabinet, radionica, izložba i čitaonica. U postavu sadržaja koji uključuje literaturu ili iz nje proizlazi, pronaći ćete Bilježnice s prozorima, Knjige iz knjiga i Kalendar čuda, ali i brojne druge radove koji će nastajati na licu mjesta, kroz razgovor i druženje upravo s vama.

Ovog vikenda Zagreb dobiva novo cool mjesto za izlazak (фото 1)
Osim ploča koje ćete u prostoru moći i kupiti, u Vinylu će se vrtjeti i Lightune.G, inovativna i nagrađivana instalacija Bojana Gagića i Miodraga Gladovića koja svjetlo pretvara u zvuk, a tijekom trodnevnog programa otvaranja u različitim terminima od jutra do večeri u prostor će zvučno intervenirati i brojni glazbenici različitih žanrova.

Kako se s jutarnjom kavom slaže zvuk klasične violine provjeriti možete u društvu virtuozne Tene Novak. Uz saksofon i preparirani klavir kultnog Damira Price Kafke možda će vam više pasati neko od ponajboljih domaćih vina koja se služe na čaše. Za one koji više vole žestoko, tu su braća Alen Sinkauz i Nenad Sinkauz, osnivači benda East Rodeo i audiovizualnog projekta Day of the year, te elektroakustični band Azot, ali i poseban whiskey bar s najvećim izborom brendova u gradu.

Ovog vikenda Zagreb dobiva novo cool mjesto za izlazak (фото 2)
Noć je, ovog, ali i svih idućih vikenda rezervirana za plesne ritmove koje za vas kombinira rezidentni DJ tim - petkom će to biti kolažni program Off The Record, a subotom Vinyl Attack (retro vs modern). Uz njih na plesnom podiju možete ostati doslovno do zore, jer Vinyl svoja vrata zatvara u 4 sata ujutro.

Related articles

Buro 24/7 Selection

više