Search

Počinje sezona koncerata na šibenskoj Tvrđavi sv. Mihovila

Počinje sezona koncerata na šibenskoj Tvrđavi sv. Mihovila

Jedna od najljepših pozornica na Jadranu


Image: PR

Sezonu ljetne pozornice Tvrđave sv. Mihovila otvara svjetski poznati slovenski zbor Perpetuum Jazzile 3. svibnja s početkom u 20 sati

Na Tvrđavi sv. Mihovila gostovala su svjetska i domaća imena iz svijeta glazbe i umjetnosti, u novu sezonu 2015. godine na najljepšoj pozornici na Jadranu uvodi nas još jedno svjetsko ime – Perpetuum Jazzile!
Slovenski vokalni orkestar Perpetuum Jazzile u svom stvaralačkom opusu ima više studijskih i live albuma, posljednji iz 2014. godine. Snažne ritmove, bogate harmonije, neusporedivu kreativnost i osobitu mješavinu popa, jazza, gospela, bluesa, brazilske bossa nove, disca i funka kombiniraju s jedinstvenim izričajem, gdje ljudski glas oponaša glazbene instrumente, uglavnom udaraljke, i to je prava posebnost ove skupine umjetnika.


Regionalne granice probili su 2009. godine snimivši obradu Totove "Africe", koja je na YouTube-u pogledana više od 17 milijuna puta, a način izvedbe pohvalio je i sam tvorac pjesme David Paich. Ovaj nagrađivani zbor je zbog svoje izvanredne priče i osobitog glazbenog stila punio dvorane s i do 10 000 gledatelja. Njihov bogati repertoar obuhvaća aranžmane pjesama Lady Gage, Michaela Jacksona, Earth, Wind & Fire, Van Halena, Billyja Joela, Abbe, Davida Bowieja, Joni Mitchell, Georgea Bensona, Davida Guette, Daft Punka i ostalih glazbenih legendi.
Ulaznice za koncert se mogu kupiti na Tvrđavi sv. Mihovila, u Muzeju grada Šibenika, putem sustava Eventim i na www.eventim.hr te odabranim turističkim agencijama po cijeni od 150 kn.

Related articles

Buro 24/7 Selection

više