Search

Počinje sjajna nova sezona u Tvornici kulture: tko nam sve stiže?

Počinje sjajna nova sezona u Tvornici kulture: tko nam sve stiže?

Koncertna sezona za pamćenje

Urednik: E.G.


Image: PR

Nova koncertna sezona u zagrebačkoj Tvornici kulture nam dovodi mnoštvo rado viđenih stranih i domaćih glazbenih imena

Gogol Bordello, My Baby, Milky Chance, Fleet Foxes, Mark Lanegan, Public Service Broadcasting i Laibach samo su neka od imena koja ćemo imati prilike poslušati tijekom sezone, a uskoro će biti objavljeno još koncerata.Demolition Group već dugi niz godina slove za jednu od najzanimljivijih slovenskih rock grupa zbog svog originalnog glazbenog izraza, što ćemo moći provjeriti u petak 22. rujna. Vikend kasnije, 29. rujna, na pozornicu Tvornice stiže još jedan odličan regionalni bend, beogradski Zemlja gruva.

Američki žestoki rokeri Battleme, čije su pjesme korištene u seriji "Sinovi anarhije", po drugi će puta održati svoj nastup u Zagrebu, a njih možete poslušati u petak, 13. listopada. Dan kasnije stižu domaći Porto Morto koji će nakon odsviranih brojnih regionalnih i domaćih festivala publici u Tvornici predstaviti još uvijek aktualni debi album objavljen početkom godine. Američki žestoki rokeri Battleme, čije su pjesme korištene u seriji "Sinovi anarhije", po drugi će puta održati svoj nastup u Zagrebu, a njih možete poslušati u petak, 13. listopada. Dan kasnije stižu domaći Porto Morto koji će nakon odsviranih brojnih regionalnih i domaćih festivala publici u Tvornici predstaviti još uvijek aktualni debi album objavljen početkom godine. 

Počinje sjajna nova sezona u Tvornici kulture: tko nam sve stiže? (фото 1)

Reper/šansonijer/jazzer Miki Solus u Tvornici će 16. studenog koncertno predstaviti novi studijski album, a više o albumu i koncertu objavit ćemo uskoro.Svaki novi album Marka Lanegana znači i njegov novi dolazak u Hrvatsku, a ovoga se puta vraća s Mark Lanegan Bandom kako bi nam predstavio novi album "Gargoyle", u ponedjeljak 6. studenog. Ovaj kultni američki glazbenik uvijek se rado vraća u Hrvatsku, a tome je kumovala i naša sjajna publika zbog koje je Lanegan Hrvatsku zaokružio na karti Europe kao jednu od zemalja koje na svakoj turneji mora posjetiti. Vraćaju se u Tvornicu kulture 1. prosinca u sklopu Seekers And Finders turneje. Kao specijalni gosti nastupit će njujorška senzacija Lucky Chops koju je naša publika već imala prilike slušati uživo. Grupa Laibach predstavit će zagrebačkoj publici u Tvornici kulture fantastičan novi studijski album "Also Sprach Zarathustra". U Zagreb se Laibach vraćaju u sklopu europske turneje koja započinje 4. studenog u Budimpešti i uključuje više od 16 koncerata po kontinentu, a u Tvornicu kulture Zarathustru dovode u petak, 15. prosinca. 

Počinje sjajna nova sezona u Tvornici kulture: tko nam sve stiže? (фото 2)

Nakon višegodišnje turneje diljem svijeta te nastupa na poznatim festivalima poput Coachelle, Lollapalooze, Reading, Leeds i Exit festivala, popularni dvojac Milky Chance 27. veljače 2018. stiže u Tvornicu. Milky Chance su najpoznatiji po hitovima "Stolen Dance" i "Down By The River", a mega-popularnost su postigli albumom prvijencem "Sadnecessary" iz 2013. godine.Uskoro ćemo saznati i prva imena sad već kultnog regionalnog hip hop festivala Drito iz Tvornice, koji se odvija početkom iduće godine. Tvornica kulture priprema brojna glazbena iznenađenja do kraja sezone, a ulaznice za sve koncerte možete nabaviti u pretprodaji.

Related articles

Buro 24/7 Selection

više