Search

Počinje još jedan odličan Fantastic Zagreb film festival

Počinje još jedan odličan Fantastic Zagreb film festival

Jubilarno peto izdanje


Image: PR

Svi ljubitelji fantastičnih filmskih priča počet će uživati već večeras pa sve do 4. srpnja, koliko će trajati festival na različitim i zanimljivim lokacijama diljem Zagreba

Uzbudljivi naslovi regionalnih i europskih premijera zasigurno će zaintrigirati brojne filmofile, a u devet festivalskih dana nekoliko kultnih klasika proslavit će svoje obljetnice prikazivanja. Festival se večeras otvara filmom "Koma dan!" ("A Hard Day") višestruko nagrađivanim i nominiranim korejskim trilerom, istovremeno ispunjenim crnim humorom i akcijom! Riječ je o filmu koji nikada ne prestaje biti zabavan, ali nemojte se zavaravati, ima on i svoje tamne trenutke. Ono što je najvažnije je činjenica da vas vodi na putovanje koje neprestano intrigira i motivira da želite više, a da pritom nemate pojma gdje će vas sljedeći trenutak odvesti.

Počinje još jedan odličan Fantastic Zagreb film festival (фото 1)

Dom najintrigantnijeg filmskog festivala u regiji i ove su godine fantastična ljetna pozornica Tuškanac, kino Europa/Muller, CineStar Zagreb u Branimir Centru, a posebno odabrane projekcije očekuju nas i na utvrdi Medvedgrad, čije je fantastično okruženje kao stvoreno za Fantastic Zagreb!

"Po prvi puta u regiji, Fantastic Zagreb, uz podršku HAVC-a, Deska Kreativne Europe –ured Media, TZGZ i grada Zagreba, organizira i Europski žanrovski forum. Na predavanjima i panel diskusijama sudjelovat će više od 30 međunarodnih filmskih profesionalca, dok će se u popodnevnim satima predstaviti 12 regionalnih i međunarodnih projekata u pitching dijelu Foruma. Stvarno smo jako zadovoljni odazivom predavača i temama Foruma i vjerujemo da će ovo biti početak jednog korisnog i edukativnog dijela Fantastica!", najavio je Stjepan Hundić, su-osnivač festivala.

Forum je otvoren i besplatan za sve filmske profesionalce iz Hrvatske i regije i održava se 2. i 3. 7. u dvorani Muller kina Europa s početkom u 10:30 sati.

Počinje još jedan odličan Fantastic Zagreb film festival (фото 2)

Ulaznice za festival mogu se kupiti u Kinu Europa od 17 h do 21 h, te od 26. lipnja na blagajni ljetne pozornice Tuškanac od 20:30 h do 23:30 h. Ulaznice za projekcije u CineStaru mogu se kupiti na webu i blagajnama CineStara. Cijena ulaznice je 27 kuna, tjedna ulaznica 150 kuna, te studentska 120 kuna, dok su ulaznice za projekcije na Medvedgradu 45 kuna i uključuju prijevoz na Medvedgrad i s njega (polazak iz Šestina).

Počinje još jedan odličan Fantastic Zagreb film festival (фото 3)
Fantastic je i ove godine dog friendly festival, a svi gledatelji koji na ljetnu pozornicu Tuškanac povedu i svog četveronožnog ljubimca moći će besplatno gledati film. Za detaljan raspored projekcija i više informacija posjetite www.fantastic-zagreb.com.

Počinje još jedan odličan Fantastic Zagreb film festival (фото 4)

 

Related articles

Buro 24/7 Selection

više