Search

Počinje nova sezona odličnog glazbenog projekta MIMO

Počinje nova sezona odličnog glazbenog projekta MIMO

Najbolje od nove hrvatske glazbe

Urednik: Tina Kovačiček


Image: PR

11. listopada 2015. održat će se 1. MIMO koncert treće sezone u Muzeju suvremene umjetnosti Zagreb uz izravan prijenos na Prvom programu Hrvatskoga radija i MIMO YouTube kanalu

Počinje nova sezona MIMO (Medijski inventar muzičkih originala) projekta koji treću godinu zaredom predstavlja kvalitetnu, autentičnu i originalnu domaću glazbenu scenu koja uspješno prati europske trendove te potiče i podupire ovo stvaralaštvo s ciljem povećanja njegove vidljivosti i kontinuiranog razvoja. Na prvom koncertu treće MIMO sezone, 11. listopada u multimedijskoj dvorani Gorgona zagrebačkog MSU-a nastupit će Mark Mrakovčić, zagrebački glazbenik i producent širokih stilskih interesa, te istarski autorski alternativni indie rock sastav Barbari koje predvodi gitaristica i pjevačica Barbara Munjas.

I u novoj sezoni koncept ostaje isti – jednom mjesečno (nedjeljom) od listopada 2015. do lipnja 2016. u dvorani Gorgona Muzeja suvremene umjetnosti, te na svakom od osam koncerata u sezoni predstavljaju se dva izvođača: jedan kantautor i jedan glazbeni sastav. Odabrani su prema tri osnovna kriterija: kvaliteta, autentičnost i nedovoljna zastupljenost u javnosti. Kako bi publici što bolje predstavili glazbenike, tijekom koncertne stanke vode se razgovori sa stručnim gostima iz svijeta glazbe koji komentiraju koncert, kao i same izvođače, te scenu općenito. Sav prihod od donacija (ulaznica) ide izvođačima.

Počinje nova sezona odličnog glazbenog projekta MIMO (фото 1)

Koncerti imaju izravan prijenos na Prvom programu Hrvatskog radija i video prijenos uživo na više internetskih portala, te na MIMO Yotube kanaluPosebnom ugođaju na koncertima doprinosi amfiteatarski oblik dvorane koji omogućuje posjetiteljima nesmetano praćenje procesa stvaranja glazbe uz kristalno čisti 3D zvuk.

Related articles

Buro 24/7 Selection

više