Search

Počinje Tjedan dizajna Zagreb u Laubi

Počinje Tjedan dizajna Zagreb u Laubi

Predavanja, radionice, izložbe, revije, coworking zona...


Image: PR

Lauba, kuća za ljude i umjetnost od večeras pa sve do 27. travnja postaje dom prvog Tjedna dizajna Zagreb

Više od 70 predavača, preko stotinu pojedinačnih događanja, više od 20 stručnih radionica za dizajnere te izložbe produkt i grafičkog dizajna, tvrtki i studenata, odjeće i automobila čine program prvog #tdzg. 

Glavni program Tjedna dizajna Zagreb baziran je na programima: 6. Auto(r) - međunarodna konferencija o dizajnu automobila na kojoj će govoriti više od deset najpoznatijih svjetskih dizajnera automobila, 5. Produkteka - platforma produkt dizajna na kojoj će desetak hrvatskih dizajnera i tvrtki predstaviti neke od najuspješnijih komercijalnih hrvatskih proizvoda i 4. Sudnji dan - nezavisni festival kreativnih komunikacija na kojemu će biti nagrađeni najkreativniji pojedinci u regiji.

Počinje Tjedan dizajna Zagreb u Laubi (фото 1)

Popratni program organiziraju partnerske organizacije Hrvatsko društvo nezavisnih profesionalaca, Centar za dizajn HGK, Studij dizajna, Tekstilno tehnološki fakultet i Šumarski fakultet koji uključuje izložbe, predavanja, panel diskusije, stručne radionice i konzultacije, a u kojima će sudjelovati etablirane osobe iz kreativne industrije. Neki od njih su Tatjana Bartaković, Danijela Domljan, Ada Kezić, Ksenija Jurinec, Boris Ljubičić, Vanja Blumenšajn, Šesnić&Turković, ĐukićPavlović, Decker+Kutic' i mnogi drugi.

Dio Tjedna dizajna bit će i modne revije na kojima će se predstaviti hrvatski modni brendovi i autori: Marmelo, Toxic, Ema & Nalla jewelry, Startas i Borosane te modna revija bi.bi i Maks studio. Za sve posjetitelje i sudionike na raspolaganju će biti i zajednički prostor za rad i suradnju - #tdzg Coworking zona ovoga puta podijeljena na četiri teme:  Coworking i dizajn, Crowdfunding i dizajn, Peer-To-Peer radionice te Aks Me Anything konzultacije.

Počinje Tjedan dizajna Zagreb u Laubi (фото 2)

Cijeli program pročitajte ovdje.

Related articles

Buro 24/7 Selection

više