Search

Počinje vinski festival na Paklenim otocima

Počinje vinski festival na Paklenim otocima

"Wine Island" na Gališniku

BURO.


Na Hvaru se po prvi puta predstavlja prestižni "Wine Island"

Jedan od najljepših otoka na Jadranu, Hvar, uskoro će postati centar urbanog festivala vinske kulture koji isprepliće vino i glazbu. Točnije, ovaj vinski događaj pod imenom "Wine Island" bit će predstavljen na jednom od Paklenih otoka, Gališniku, 24. srpnja, a okupit će vinske eksperte, zaljubljenike te gastronomske i enološke entuzijaste.

Na samom eventu će se predstaviti ukupno 30 odabranih hrvatskih i slovenskih vinara, a svrha ove vinske manifestacije izgradnja je vinske kulture, hrvatsko-slovenskog prijateljstva i približavanje izabranih vrhunskih i kvalitetnih vina urbanoj publici. Osim same degustacije vina, na eventu će naglasak biti i na vrhunskim glazbenicima koji će se pobrinuti za spektakularni Jam Session. Naime, u večernjim satima, kao završetak vinske večeri, nastupit će Matija Dedić, Lovre Ravbarja, saksofonist i član popularnog slovenskog benda LeeLooJamais te Paris meets Dubai.

Wine Island

Nakon najvećeg dosad festivala vina u Križankama 9. svibnja 2014. u Ljubljani, ovaj wine event, koji je dobio i i svoj otok, bit će najotmjeniji i najprestižniji dosad, gdje se cijela priča seli na more s najljepšim pogledom na Jadran. Gališnik će biti kroz cijeli dan i noć središnja scena za 30 odabranih majstora kulinarske umjetnosti i glazbenih virtuoza. Vinsko druženje također će biti popraćeno i kulinarskim afrodizijačkim performansom nekim od najboljih masterchefova i tasting majstora iz obje zemlje.

Related articles

Buro 24/7 Selection

više