Search

Počinju 7. Dani fotografije Arhiva Tošo Dabac

Počinju 7. Dani fotografije Arhiva Tošo Dabac

Tema je "Tekst i grad"


Image: PR

Dani fotografije Arhiva Tošo Dabac ne žele samo javnosti prezentirati neiscrpan opus našeg slavnog fotografa, nego ponajprije promovirati umjetnost fotografije

Ovaj uspješan fotografski projekt počinje 7. listopada na već tradicionalnim lokacijama – Muzeju suvremene umjetnosti Zagreb i Arhivu Tošo Dabac, a ponovno će obuhvaćati izložbe, predavanja i radionice. Tako se predavanjima, studijskim izložbama, suradnjom domaćih i stranih umjetnika i teoretičara, stvara svojevrsna platforma za razmjenu iskustava, a sva predavanja i radionice besplatni su za sve ljubitelje fotografske umjetnosti!

Počinju 7. Dani fotografije Arhiva Tošo Dabac (фото 1)

Tema 7. dana fotografije je "Tekst i grad", a bit će održano devet predavanja i tri fotografske radionice na kojima će sudjelovati mnogi priznati fotografi srednje i mlađe generacije (Petar Dabac, Boris Cvjetanović, Luka Kedžo, Borko Vukosav) kao i povjesničari umjetnosti poput Monike Faber, Sandre Križić Roban, Dubravke Osrečki Jakelić, Janke Vukmir, Irene Šimić, Darka Šimičića i Zore Cazi Gotovac. Koliko je neiscrpan opus Toše Dabca pokazat će i ovogodišnja izložba kustosice Ofre Amihay, izraelske znanstvenice koja je trenutno na postdoktorskom studiju na Sveučilištu Georgetown. Ofra je odabrala 55 fotografija za temu "Tekst i grad" u kojoj je suprotstavila 20 radova Toše Dabca i 35 radova hrvatskih fotografa raznih generacija. Naime, ona smatra da tekstu na samim fotografijama nije posvećeno dovoljno pozornosti, odnosno tekst na urbanim fotografijama općenito se smatra slučajnim dodatkom prikazanom gradskom. Stoga ćete imati prilike proširiti svoju percepciju urbane fotografije i vidjeti novije radove hrvatske fotografije.

Počinju 7. Dani fotografije Arhiva Tošo Dabac (фото 2)

Na fotografskim radionicama polaznici će se imati priliku teorijski i praktično upoznati s različitim fotografskim modusima i izričajima, a najbolji radovi nastali na radionicama bit će izloženi u prostoru Arhiva Tošo Dabac. Cijeli program Dana fotografije Arhiva Tošo Dabac traje do 6. studenog.

Počinju 7. Dani fotografije Arhiva Tošo Dabac (фото 3)

 

 

Related articles

Buro 24/7 Selection

više