Search

Počinju skrivene projekcije filmova na zagrebačkim lokacijama

Počinju skrivene projekcije filmova na zagrebačkim lokacijama

Najava za Motovun Film Festival


Image: Motovun Facebook

Skrivene projekcije u Zagrebu počinju 26. lipnja projekcijom filma Ida Pawela Pawlikowskog, (prvog poljskog) dobitnika Oscara u kategoriji stranog filma i osvajača Europske filmske nagrade za najbolji film

Nakon velikog interesa publike za prošlogodišnje Skrivene projekcije, nezaboravnih "Dr. Strangelovea" u Kockici i "Grand Budapest Hotela" na terasi hotela Esplanade, Motovun Film Festival i ove godine nastavlja s programom filmskih klasika na najneočekivanijim gradskim lokacijama. Koncept tzv. pop-up projekcija kina koja nastaju i nestaju na najneobičnijim lokacijama otprije je poznat, a Skrivene projekcije jedinstvene su po tome što su mjesta na kojima se organizira projekcija potpuno tajna i tematski vezana uz film.

Način prijave ostaje isti – na službenim stranicama Motovun Film Festivala bit će objavljeni naslovi i termini, a mjesto projekcije je najstrože čuvana tajna. Svi zainteresirani za sudjelovanje u tajnom filmskom društvu prijavljuju se na newsletter te primaju obavijest o lokaciji 24 sata prije projekcije. Ove godine program uključuje četiri bezvremenska filmska klasika, a gledatelje očekuju poneka iznenađenja iz vode i šatora.


Skrivene projekcije u Zagrebu počinju 26. lipnja projekcijom filma Ida Pawela Pawlikowskog, (prvog poljskog) dobitnika Oscara u kategoriji stranog filma i osvajača Europske filmske nagrade za najbolji film, koji je svoju hrvatsku premijeru doživio prošle godine u Motovunu. Radnja filma smještena je u Poljskoj 1960-ih, a naslovna junakinja je Anna, mlada redovnica koja je odrasla kao siroče i koja iznenada otkriva da su njezini roditelji bili židovi ubijeni za vrijeme nacističke okupacije.

Ulaz na skrivene projekcije je besplatan. Informacije o filmovima u programu bit će dostupne na službenoj stranici Motovun Film Festivala.

Related articles

Buro 24/7 Selection

više