Search

Posebna plesna izvedba u Zagrebačkom plesnom centru ove subote

Posebna plesna izvedba u Zagrebačkom plesnom centru ove subote

"Ti"

BURO.


Image: PR

Kroz dojmljiv plesni duet pred publikom odvijat će se intimna priča koja ispituje i komunicira ljudsku bliskost, život i njegov ciklus

Plesna predstava "Ti" nastala je iz ideje scenskog i video uprizorenja poezije Enesa Kiševića (Sunce, vjetar i ti). Poeziju interpretira glumac Robert Kurbaša koji je u ovom projektu idejni zagovornik video oblikovanja kao načina prisutnosti poezije u svakodnevnom životu. 14.02. na programu su dvije izvedbe (18h i 21h) plesne predstave "Ti" ( Aleksandra Mišić, Ognjen Vučinić), a uz posebne cijene karata za parove i zaljubljene, Aleksandra Mišić i Ognjen Vučinić, višestruko nagrađivani plesni umjetnici, svoje prve plesne korake zajednički su započeli u Puli u baletnom studiju ZARO. Plesno usavršavanje nastavili su u Hrvatskoj i inozemstvu na plesnim školama i kroz rad s brojnim koreografima. Tijekom karijere radili su zajedno te osnovali plesnu kompaniju MASA Dance Company. Zajedno su dobili Nagradu kritike na Festivalu koreografskih minijatura. Ognjen je nagrađen i Nagradom Hrvatskog glumišta za najboljeg plesača 2006. i 2010. godine, a Aleksandra nagradom za Najperspektivnijeg koreografa Hrvatske 2004. godine. Predstava "Ti" osvojila je nagradu na Međunarodnom festivalu suvremenog plesa u Alžiru.

Posebna plesna izvedba u Zagrebačkom plesnom centru ove subote (фото 1)

"Intimnost zapravo nije moguće požurivati. Posrijedi je proces, a ne događaj. Intimnošću nije moguće upravljati. Kao ni osjećaj, nije ju moguće zadržati niti ponoviti po volji. Intimnost opažamo, ne stvaramo je."
- ANNE WILSON SHAEF

 

Related articles

Buro 24/7 Selection

više