Search

Poznati Šveđani dolaze na Špancirfest

Poznati Šveđani dolaze na Špancirfest

21. kolovoza na pozornici Stari grad


Image: PR

Ovogodišnji Špancirfest počet će pravom rock'n'roll eksplozijom, a ona se zove Mando Diao

Slavna švedska rock četvorka posljednji je potvrđeni headliner glavne pozornice Špancirfesta kod varaždinskog Starog grada na kojoj će nastupiti prve večeri festivala, 21. kolovoza.

Mando Diao je počeo s radom još 1999. godine kad su Bjorn Dixgard i Daniel Haglund počeli stvarati glazbu pod jakim utjecajem Beatlesa, Kinksa, Small Facesa i Kooksa, što se čulo i na zapaženom nastupnom albumu "Bring ‘Em In" iz 2002. godine. Veliki, globalni proboj doživjeli su sljedećim izdanjem – "Hurricane Bar" – čiji ih je noseći singl "Down In The Past" zakucao na vrhove top-lista. Jednako dobre recenzije i nasljednici "Ode To Ochrasy" i "Never Seen The Light Of Day", ali sve je nadmašio briljantni "Give Me Fire!" iz 2009. s dva ponajbolja europska rockenrol singla u posljednjem desetljeću – "Dance With Somebody" i "Gloria". Izdanjem "Infruset" iz 2012. bend se nakratko više posvetio domaćem tržištu, što je rezultiralo višestruko platinastom tiražom i brojem 1 švedske top-liste albuma. Tijekom 2014. bend je objavio svoj sedmi studijski album "Ælita".

Dodavanjem Mando Diaoa na line-up zaokružen je popis izvođača glavne pozornice Špancirfesta. Već ranije objavljeni su dolasci Bajage i Instruktora (subota, 22. kolovoza), Parov Stelar Banda i Jonathana (nedjelja, 23. kolovoz) S.A.R.S.-a i Bad Copyja (petak, 28. kolovoz), Ede Maajke, Dječaka i High5 (subota, 29. kolovoz) te Dubioza kolektiva i Gogol Bordella (nedjelja, 30. kolovoza).

U prodaji se nalaze festivalska ulaznica za šest dana programa na pozornici Stari grad te vikend i dnevne ulaznice. Festivalska ulaznica za šest dana programa na pozornici Stari grad bit će u prodaji do 21. kolovoza po cijeni od 239 kn. Na ulazu će na dan 21. kolovoza njezina cijena biti 250 kn.

 

Related articles

Buro 24/7 Selection

više