Search

Pripremite se za Pozitivan koncert ovog vikenda

Pripremite se za Pozitivan koncert ovog vikenda

Punčke, Kawasaki 3P, PipsChips&Videoclips, Urban & 4, High5, Dječaci, Quasarr, S.A.R.S.


Jedanaesto izdanje Pozitivnog koncerta održat će se u Velikoj dvorani zagrebačkog Doma sportova u petak 27. i subotu 28. studenog

Prošlo, jubilarno deseto izdanje predstavilo je po prvi put Pozitivan koncert u formi dvodnevnog festivala i do vrha napunilo omiljenu dvoranu mnogih ljubitelja glazbe. Ove godine ponovno će se dvije večeri uživati u nastupima bendova iz samog vrha regionalne scene.

Petak, 27. studenog
Prvi dan Pozitivca nastupaju Punčke, Kawasaki 3P, PipsChips&Videoclips i Urban & 4. Punčke su trenutno u fazi snimanja novog albuma koji će biti objavljen na proljeće. S obzirom na mnoštvo novih pjesama, vjerojatno će se neke naći u setu u Domu sportova. Kawasaki 3P, koji će nastupiti drugi po redu, predstavili su nedavno spot za singl "Dugodugodugo" s njihovog posljednjeg albuma "Goli zbog pasa". Pipsi i Urban na Pozitivan koncert se vraćaju "bogatiji" za rasprodane samostalne svirke u Malom domu i, još uvijek aktualna izdanja "Walt", odnosno "Mamut".

Subota, 28. studenog
Svoje debitantske nastupe na Pozitivnom koncertu imat će dvije rap grupe – zagrebački High5 i splitski Dječaci. High5 digli su underground scenu na noge sjajnim debijem "Schengengang" koji im je, između ostalog, donio i nastup na Exit Festivalu. Dječaci se za Dom sportova spremaju brojnim koncertima na kojima i promoviraju svoj treći album "Firma" s kojeg će, nakon izuzetno uspješnih "Struje", "Bilih Starki" i "Shopping"-a uskoro biti skinut novi singl. Riječki Quasarr finišira materijal za treći studijski album čiji će dio biti na repertoaru 28. studenog, a beogradski S.A.R.S. vraća se na jedini zagrebački koncert ove, za njih, izuzetno uspješne godine.

Događaj koji je u više od desetljeća prešao put od Tvornice kulture i Draženovog doma do četiri zaredom rasprodane Velike dvorane Doma Sportova, bez sumnje je najomiljeniji koncert u jesensko-zimskom periodu grada Zagreba. Pozornicom Pozitivca proteklih deset godina prodefilirali su Dubioza Kolektiv, Hladno pivo, TBF, Let 3, PipsChips&Videopclips, Goran Bare & Majke, Laibach, Stereo MCs, Brkovi, Kawasaki 3P, Urban & 4, Massimo, Elemental, Ramirez, Vatra, Svadbas, Hugh Cornwell, Lollobrigida, Quasarr i mnogi drugi, a koncert je posjetilo više od 60 000 ljudi. Sve te brojke čine ga našim najvećim i najvažnijim dvoranskim rock koncertom.

Od 9. studenog do pojedinog dana Pozitivca za ulaz će trebati izdvojiti 70 kn, a na sam dan svirki 80 kn.

Službena prodajna mjesta:
• Dirty old shop, Tratinska 18
• Rockmark, Berislavićeva 13
• Dallas Music Shop, Tkalčićeva 7
• Aquarius CD Shop, Varšavska 13
• Eventimova prodajna mjesta i www.eventim.hr

 

Related articles

Buro 24/7 Selection

više