Search

Program ovogodišnjeg izdanja Ljeta u MSU je odličan

Program ovogodišnjeg izdanja Ljeta u MSU je odličan

Od 10. lipnja do 17. srpnja


Image: PR

Nakon tri uspješne sezone, Ljeto u MSU u svom četvrtom izdanju predstavlja nesvakidašnju kombinaciju najuzbudljivijeg od glazbe, suvremene umjetnosti i filma, ali i umjetničke performanse

Provesti subote u muzeju, a ljeto u gradu dugo neće biti ovako primamljivo jer na najposebnijoj pozornici u Zagrebu, krovu MSU-a, već 10. lipnja možete računati na Pankrte, najvažniji punk sastav osnovan na ovim prostorima koji od svojih početaka izazivaju kontroverze, a ove godine slave 40. obljetnicu. Nakon koncerta slovenskih legendi, 17. lipnja uvjerit ćete se zašto se o riječkim rockerima iz Jonathana od njihovog osnutka mogu čuti samo hvalospjevi, dok za sebe kažu da "nisu bend za raju".

"Nema labavo" bit će 24. lipnja jer na krovu gostuje, kako ga svi već odreda nazivaju, "najbolji hrvatski reper" Kandžija, u pratnji jednako hvaljenog benda Gole Žene. Za očekivati je neočekivano 1. srpnja uz uvijek osebujnog i neponovljivog Ramba Amadeusa, a nakon njega, na svoje će 8. srpnja doći poklonici suvremenog elektro-akustičnog pop zvuka začinjenog ugođajem francuske rivijere '50-tih i '60-tih na koncertu Detoura. Uzbudljivu sezonu 2017. zatvaraju 15. srpnja kad će se s krova MSU-a čuti taktovi pjesama posebnog gosta iznenađenja!


Uz šest koncerata redom odličnih bendova, već tradicionalno, Muzej suvremene umjetnosti u svom kinu Metropolis, u klimatiziranoj dvorani Gorgona, prikazivat će svake subote, od 18 i 20 sati po jedan film iz ciklusa kina Metropolis.  Ovaj jedinstven multimedijalni program Ljeto u MSU, osim koncerata, projekcija filmova iz ciklusa Best of Metropolis te posjeta izložbi Brace Dimitrijevića, jednog od pionira konceptualne umjetnosti u svijetu, ove godine premijerno uključuje i performanse hrvatskih umjetnika.

Svake večeri prije samog koncerta, na nekoliko lokacija unutar MSU-a posjetitelji će imati priliku prisustvovati izvedbama hrvatskih performera. Izvedbe će se razlikovati temama i pristupima, stvarajući nove poveznice između pop kulture i suvremene umjetnosti, te pružajući novu dimenziju jedinstvenog doživljajnog iskustva zainteresiranim posjetiteljima. Točne lokacije izvedbi za sada će ostati iznenađenje, a imena svih performera koji će sudjelovati u programu bit će objavljena uskoro.

 

Related articles

Buro 24/7 Selection

više