Search

Projekt koji će otkriti tajne srca Zagreba

Projekt koji će otkriti tajne srca Zagreba

Gornji grad: Mijene srca

Image: Marija Gaura / PR

U nedjelju, 15. svibnja na Gornjem gradu obavite plac, prošećite s Baricom, zamijenite sjećanje za cvijeće i upalite "Radio koji je tu prije radio!"

Poznat i u svijetu, Muzej prekinutih veza svoju popularnost stekao je zahvaljujući jedinstvenom modelu stvaranja zbirke uspomena na bivše ljubavi i neposrednim angažiranjem posjetitelja. Jednako tako je iz Gornjeg grada, na kojem živi već šest godina, izvukao i emotivno naslijeđe. Mapiranjem intimnih priča i doživljaja podsjeća da je Gornji grad puno više od turističke atrakcije ili političkog središta.

Projekt koji će otkriti tajne srca Zagreba (фото 1)

Idejama nikada kraja iz ove kreativne oaze pa se tako na sceni pojavljuje projekt "Gornji grad: Mijene srca" koji će biti predstavljen kroz niz događanja na ulicama i trgovima, a na 24 sata zaživjet će nova radio stanica "Radio koji je nekad tu radio" na frekvenciji 93.9 MHz.

Projekt koji će otkriti tajne srca Zagreba (фото 2)

Emitirat će ekskluzivno u području Gornjeg grada, a riječ je eksperimentu na tragu onog koji se dogodio 15. svibnja prije točno 90 godina kada je skupina radio-amatera s Markovog trga 9 odaslala prve radijske signale u zagrebački eter.

Projekt koji će otkriti tajne srca Zagreba (фото 3)

Kako će se ovaj događaj odvijati u nedjelju, organizatori pozivaju sve one koji odlaze tada na plac da svoj Mali plac te nedjelje ne obave na tavanu, nego na Vranicanijevoj poljani, da razmijene svoja sjećanja za cvijeće, pogledaju izložbu u godinama zatvorenoj Demetrovoj 18, doznaju o čemu bi, da su se ikada sreli, razgovarali Krleža i Matoš. Ovaj zanimljiv projekt ima cilj spojiti staru jezgru grada s urbanim životom svakog pojedinca, ali ga ne želi okaljati njegovom brzinom i tempom koji umara.

Projekt koji će otkriti tajne srca Zagreba (фото 4)

Upravo ove nedjelje možete uživati u umjetnosti, kulturi i zabavi, onako kako to radi ekipa iz centra. Za najmlađe je tu i Barica Cindrek koja će otkrivati velike gornjogradske tajne. No, dovoljno je i da samo prošećete gornjogradskim ulicama, svoj radio namjestite na 93.9 MHz i osluškujte bilo srcolikog središta Zagreba jer ćete biti u prilici osvojiti ručak na nekoj od tajnih lokacija. Sve dodatne informacije te plan i program događaja pronađite ovdje. 

Related articles

Buro 24/7 Selection

više