Search

Proslavite prvi dan ljeta na francuski način

Proslavite prvi dan ljeta na francuski način

Klasična glazba na otvorenom

Image: Buro 24/7 arhiva

Kao i prošle godine, prvi dan ljeta obilježit će veliki koncert na Trgu kralja Tomislava, a glavni motiv je francuska kultura i glazba u kojoj će Zagrepčani uživati puna dva dana

Nova glazbena poslastica očekuje nas i ovog vikenda u Zagrebu. Koncert na Trgu kralja Tomislava koji je prošle godine oduševio više tisuća Zagrepčana, ove će godine rasplesati građane na zavodljiv francuski način. Tomislavac je jedan od najpoznatijih zagrebačkih trgova gdje se okupljaju mnogi mladi, ali i stari pa će tako zajedno u subotu, 20. lipnja te u nedjelju 21. lipnja, moći uživati u zanimljivom programu.

Ovogodišnji glazbeni sadržaj prožet je nastupom čak četiri ansambla HRT-a – Tamburaškog orkestra, Jazz orkestra, Zbora i Simfonijskog orkestra, a sve pod geslom Glazba i grad 2015. na francuski način. Projekt pod nazivom Svečanost glazbe organizira Koncertna direkcija Zagreb u suradnji s Francuskim institutom. Ove je godine sve u znaku francuske kulture pa će tako koncert još više približiti francusku kulturu znatiželjnim Zagrepčanima. Ideja da se što više angažiraju mladi i nepoznati glazbenici pretvorila se u međunarodni fenomen.

Zanimljivo je kako će se u isto vrijeme diljem svijeta na prvi dan ljeta organizirati besplatni koncerti svih glazbenih žanrova okupljajući ljude na nekonvencionalnim otvorenim prostorima u opuštenoj atmosferi druženja i uživanja u glazbi. Ovaj vikend je kao stvoren za uživanje u dobroj glazbi na odličnoj lokaciji u zabavnom društvu. Dakako, ne zaboravite ponijeti svoje dekice i dobro raspoloženje kako bi ugođaj bio potpun.

 

 

Related articles

Buro 24/7 Selection

više