Search

Provedite vikend u Rijeci

Provedite vikend u Rijeci

Ideje za odlazak na more


Image: Botel Marina,
artBazaar

Bliži se vikend, a nakon napornog tjedna svakom bi pasala ljepota mladolike Rijeke. U gradu će se ovaj vikend odvijati nekoliko zanimljivih događanja, a mi vam predlažemo one koje ne smijete propustiti

Za sve ljubitelje francuske kulture, festival "Rendez-vous" postavit će izložbu fotografija koje se osvrću na velike trenutke utrke "Tour de France". Ova je izložba bila prvotno postavljena povodom stogodišnjice utrke La Grande Boucle 2013. godine na vratima Luksemburškog parka u Parizu, a nakon Zagreba odlazi u Rijeku. Kroz nju ćete proživjeti najznačajnije trenutke ovog mitskog natjecanja, uspjehe i padove velikih trkača koji su u njemu sudjelovali, entuzijazam publike koji je više od stoljeća pratio svaku etapu i prekrasne krajolike kroz koje je utrka prošla.

Provedite vikend u Rijeci (фото 1)

Ako niste ljubitelj sporta ili ste raspoloženi za bajkoviti kostimirani spektakl "Malik fest", posjetite Trsatski kaštel 30. i 31. svibnja. Festival će osim druženja s mitskim bićima i legendama, ponuditi izložbe, radionice, predstave, koncerte, performanse, predstavljanja knjiga, predavanja i tradicijske igre, te bogatu ponuda autohtonih proizvoda, rukotvorina i delicija. Gradina će na dva dana živjeti u jednom sasvim drugom vremenu, na taj način najbolje predstavljajući nematerijalnu kulturnu baštinu – mitove i legende Istre i Kvarnera.

Provedite vikend u Rijeci (фото 2)

Ovog vikenda održat će se i dvodnevni "Proljetni artBazaar" u prostoru ex Bernardija, Ivana Grohovca 1a. Trideset izlagača, puno rukotvorina, radionica hula hopa, istraživalice i radionice za djecu vrtićke dobi i nižih razreda (2-11 god.), azil za napuštene pse Društva za zaštitu životinja Rijeka, puno druženja, novih poznanstava i suradnji čekat će vas tamo.

Ako u Rijeku putujete i poželite ostati koji dan duže, predlažemo idealno mjesto gdje možete odmoriti i prenoćiti. Botel Marina, prvi brod-hotel u Hrvatskoj zanimljivo je zdanje koje je projektirao 26-godišnji magistar arhitekture Igor Kušeta. Nakon više od 70 godina plovidbe Marina je 2013. godine preuređena u prvi hrvatski botel (brod-hotel). Možete uživati u zaigranosti unutarnjeg interijera s pogledom na sam centar grada.

Provedite vikend u Rijeci (фото 3)

Vjerujemo da ćete se od ovog šarmantnog mjesta teško odvojiti, ali ako odlučite posjetiti divan grad, neće vam trebati puno vremena do željene lokacije. Marina je smještena je na Adamićevom gatu u centru Rijeke, svega par minuta hoda udaljena od centra grada (Korzo), autobusnog i željezničkog kolodvora, znamenite gradske tržnice, kazališta, kina, muzeja i galerija. Iskoristite ovaj savršen recept za opušteni vikend u Rijeci kako biste napunili baterije za novi radni tjedan.

Provedite vikend u Rijeci (фото 4)

Related articles

Buro 24/7 Selection

više