Search

Putovanje kroz vrijeme u prekrasnoj Istri

Putovanje kroz vrijeme u prekrasnoj Istri

Istra Inspirit


Image: PR

Doživite nezaboravne avanture u jedanaest događaja na autentičnim povijesnim lokacijama te isprobajte bezbroj okusa istarskog poluotoka

Iako ljeti vrijeme stane jer guštamo u zrakama sunca i slobodnim danima, Istra nam nudi priliku da zavirimo u daleku prošlost i osjetimo ljeto na malo drugačiji način. Istra Inspirit je zanimljiv projekt koji će obogatiti ljetnu kulturnu ponudu oživljavanjem povijesnih događaja na autentičnim lokacijama, kroz uprizorene istarske legende i mitove. 

U razdoblju od 25.6. do 27. 8. 2015. imat ćete priliku gostiti se na rimskoj gozbi i posjetiti rimsku vilu na Vižuli kraj Medulina 326. godine, zatim voziti se u rovinjskoj batani i slušati bitinade, otkriti sve o sakrivanju blaga Henryja Morgana i uživati u gusarskoj zabavi u čarobnom srednjovjekovnom gradu Dvigradu. Moći ćete prisustvovati suđenju vještici u srednjovjekovnom Svetvinčentu, zaplesati na baroknom balu s porečkim plemićima i plemkinjama te šetati Brijunima i upoznati osobe koje su Brijune pretvorile u raj na Zemlji.

Putovanje kroz vrijeme u prekrasnoj Istri (фото 1)

Svjetionik ljubavi u Savudriji bit će mjesto za sudjelovanje u intrigantnoj ljubavnoj legendi o grofu Metternichu i savudrijskoj djevojci, a na pazinskom kaštelu uprizorit će se bijeg Mathiasa Sandorfa. Osjetite duh 20. stoljeća i prohujalih vremena u starom gradu Buzetu ili zaronite u mrak rudnika i postanite rudar na jedan dan u Labinu.

Putovanje kroz vrijeme u prekrasnoj Istri (фото 2)

Ovo će putovanje kroz vrijeme uvjerljivim učiniti vrhunski glumci i originalna scenografija, a svaki izlet zaključuje i gastronomsko uživanje u raznovrsnoj ponudi jela. Svejedno je gostite li se kao rimski car ili ćete samo založiti sa siromašnim ribarima, čudesna će vas prošlost Istre zabaviti, razonoditi i naučiti nečemu novom i zanimljivom. Ako vas je zainteresirao ovaj scenarij, sve informacije možete saznati na www.istrainspirit.hr.

Putovanje kroz vrijeme u prekrasnoj Istri (фото 3)

Putovanje kroz vrijeme u prekrasnoj Istri (фото 4)

Putovanje kroz vrijeme u prekrasnoj Istri (фото 5)

 

 

Related articles

Buro 24/7 Selection

više