Search

Revitalizacija kao glavni fokus nadolazećeg Projekta Ilica

Revitalizacija kao glavni fokus nadolazećeg Projekta Ilica

Od 5. do 12. svibnja na 5 lokacija u Ilici


Image: PR,
Buro arhiva

Projekt Ilica usmjeren je na rješavanje društvenih problema revitalizacije same ulice, kao i praznih prostora u njoj, aktiviranjem kreativne i kulturne industrije...

Projekt Ilica multidisciplinarni je projekt čiji je cilj osmisliti nove modele upotrebne uloge trenutno zapuštenih i nekorištenih prostora u Ilici, kao i iznova osmisliti ulogu glavne gradske ulice, očuvati njezine proizvodne obrte te sačuvati, ali i otvoriti nove kulturne sadržaje jer unatoč zapuštenoj urbanoj infrastrukturi Ilica je simbolički i prepoznatljiv topos Zagreba.

Od 5. do 12. svibnja, na 5 lokacija u Ilici, održat će se prvi otvoreni dani Projekta Ilica - festival Readymade Ilica. Prvim predstavljanjem projekta, koji će se razvijati narednih 5 godina, festival Readymade Ilica svojim će akcijama i intervencijama ukazati na važnost participativnog i kolaborativnog rada, kako umjetničkih, tako i drugih oblika, te ekonomiju razmjene, solidarnosti i inkluzije. Projekt Ilica usmjeren je na rješavanje društvenih problema revitalizacije same ulice, kao i praznih prostora u njoj, aktiviranjem kreativne i kulturne industrije kako bi ukazali na aktivnu ulogu kulture u oblikovanju života i izgradnji identiteta lokalne zajednice.

Revitalizacija kao glavni fokus nadolazećeg Projekta Ilica (фото 1)

Ukoliko niste znali, Ilica je jedna od najdužih i najstarijih ulica u Zagrebu i broji više od 500 adresa. Potez od Frankopanske ulice preko Britanskog trga sve do Trga Franje Tuđmana stavljen je u fokus prve faze istraživanja Ilice. Festival će, kao višedimenzionalno multidisciplinarno događanje, kroz kulturne sadržaje, šetnje, interakcije, edukativne radionice, predavanja, prezentacije te podruštvljenu kulturu blisku lokalnoj afirmirati u zajednici novo vrijeme bogatog Iličkog kulturnog života koristeći inovativne alate, nove tehnologije i komunikacijske materijale.

Informacije o projektu i program pratite službenoj web stranici.

Related articles

Buro 24/7 Selection

više