Search

Rovinj ponovno u znaku Dolce Vita heritage festivala

Rovinj ponovno u znaku Dolce Vita heritage festivala

Doživite jedinstveni retro doživljaj

Image: dolcevitafestival.com

Dolce Vita je heritage festival koji već drugu godinu zaredom slavi vintage kulturu u svim njenim oblicima - glazbi, filmu, dizajnu, modi, plesu i hrani

Prvi vintage festival u Hrvatskoj i pravi hedonistički vikend svojim je posjetiteljima u Rovinju po prvi put 2013. godine ponudio originalan program s kojim će nastaviti i ove godine od 6. do 8. lipnja.

U predivnom Rovinju, u samom centru grada, u staroj tvornici duhana moći ćete doživjeti istinski retro doživljaj! Ove godine Dolce Vita ponosno predstavlja: Polecats - legendarni britanski neo rockabilly band, koji su uz Stray Cats predvodnici rockabilly revivala. Tu će biti i Trio Valore, britanska mod supergrupa koju čine članovi bendova Oasisa, Paula Wellera, The Who, Style Council, Paul McCartneya, Amy Winehouse te The Excitemens, uzbudljivi soul band s fenomenalnom pjevačicom iz Barcelone. Zatim Ray Collins Hot Club, poznati njemački rhythm'n'blues/jive band koji će rasplesati i najsuzdržanije posjetitelje. Dolaze i Good Fellas, talijanski swing kraljevi, Montefiori Cocktail iz Italije, čija je glazba korištena i u seriji "Seks i grad", a od hrvatskih grupa tu su Swingersi, Billie and the Kids, B and the Bops...

Rovinj ponovno u znaku Dolce Vita heritage festivala (фото 1)

Iz prve Dolce Vite svakako treba izdvojiti i nastup Natali Dizdar and Vintage Soul benda kroz koji se Natali po prvi puta predstavila kao pjevačica soul klasika šezdesetih godina, na tragu Dusty Springfield i Arethe Franklin, što je, naravno, pratio i odgovarajući image.

Posebna poslastica prve Dolce Vite bila je i poznata hrvatska frizerka s londonskom adresom - Nina Butkovich-Budden. Osnivačica "Nina's Hair Parlour", prvog vintage frizerskog salona u Ujedinjenom Kraljevstvu, hvaljena je u britanskim i svjetskim medijima. Između ostalih, o njoj je pisao Vogue, Harper's Bazaar i The Guardian, a u njenom stolcu sjedile su brojne slavne ličnosti od Pamele Anderson, Palome Faith do londonskog gradonačelnika Borisa Johnsona! Na Dolce Viti moći će se pohađati i jednosatne radionice ljepote, u kojima se može naučiti kako i sami možete postati pin up diva 1950-ih.

Rovinj ponovno u znaku Dolce Vita heritage festivala (фото 2)

Vintage market najpoznatijeg vintage restauratora namještaja iz 50-tih i 60-tih godina Igora Receka - Gangstera ove će godine stvoriti pravu filmsku scenografiju u staroj tvornici duhana u Rovinju, burlesque show u izvedbi internacionalne legendarne Kalinke Kalaschnikow iz Beča koja je upravo završila turneju u Kini ili tečaj radionica swing plesova na Dolce Viti - i ove će godine razveselit će mnoge.

Poseban dio Dolce Vita festivala je i njegov Wine & Dine. Na temelju uspješne prošle godine i ove je godine ostvarena suradnja s vodećim hrvatskim restoranima i vinarima, kao što su Apetit City, Lari & Penati, Hole in one pub, Rougemarin i Lobby.

Rovinj ponovno u znaku Dolce Vita heritage festivala (фото 3)

Karte za Dolce Vitu su u prodaji preko sustava www.entrio.hr te na svim njihovim prodajnim mjestima u Zagrebu, Zadru, Splitu, Šibeniku, Rovinju, Rijeci, Puli i Osijeku. Više informacija o Dolce Vita festivalu u Rovinju potražite na službenoj stranici www.dolcevitafestival.com

Related articles

Buro 24/7 Selection

više