Search

Sarajevo ponovno dolazi u Zagreb

Sarajevo ponovno dolazi u Zagreb

Počinje još jedno izdanje JA BiH festivala

BURO.


Image: PR

U Zagrebu će se od 5. do 9. rujna 2014. održati još jedno izdanje JA BiH festivala

Pod simboličnim nazivom "5 dana Sarajeva u Zagrebu", na atraktivnim zagrebačkim lokacijama održavat će se predstave, premijere i projekcije filmova, izložbe, promocije knjiga, koncerti i gastro druženja. Tako će se već u petak 5. rujna 2014. održati Sarajevski piknik pod vodstvom Vlatke Kolarović i Paole Orlić, kojim će se otvoriti festival i na kojem će se uz gastro delicije Bosne i Hercegovine voditi razgovori o kulturnim vezama Zagreba i Sarajeva. Vrhunac prve večeri bit će koncert renomirane glazbenice Maye Sar u pratnji Mahira Sarihodžića.

Sarajevo ponovno dolazi u Zagreb (фото 1)

Drugi dan festivala obilježit će Radionica kreativnosti i mašte koja će se održati na platou ispred kina Tuškanac, a koju će voditi poznata bosanskohercegovačka glumica Zana Marjanović i redatelj Emir Kapetanović. Uz ovu dječju radionicu u subotu 6. rujna u kinu Tuškanac održat će se i zagrebačka premijera prvog dječjeg dokumentarno - igranog filma "Mit o Bosni i Hercegovini", izložba fotografija Harisa Memija - "Zmajevi i fanovi", premijera filma "Devet položaja samoće" i prikazivanje filma "Kvintet".

Sarajevo ponovno dolazi u Zagreb (фото 2)

U sklopu JA BiH festivala, između ostalih biti će prikazani filmovi "Sarajevo - grad film", film "Snijeg" Aide Begić te film Angeline Jolie "U zemlji krvi i meda". Uz velik broj filmova, kao dio programa, Ja BiH festivala održat će se i koncert grupe Zoster u Vintage Industrial baru, promocija knjiga Jasmina Imamovića, dok će u na noćnoj sceni kazališta Kerempuh biti održane Noći Magacin Kabarea s predstavama "Kći" Mone Muratović i "Zločin i kafana" Aldina Tucića. Atraktivan sadržaj i kvalitetan program jamstvo su da će i ovogodišnje izdanje JA BiH festivala pokazati sve bogatstvo sarajevske kulture i stvaralaštva, ali i veliku povezanost Zagreba i Sarajeva.

Related articles

Buro 24/7 Selection

više