Search

Scena Amadeo ovog ljeta održava se po jubilarni 20. put

Scena Amadeo ovog ljeta održava se po jubilarni 20. put

Još jedno izdanje omiljene ljetne pozornice

Urednik: BURO.

Image: PR

Ovogodišnji kulturno-umjetnički program Zagrepčane, ali i njihove goste, uvest će u svijet glazbe i umjetnosti kroz retrospektivu zadnjih 20 godina - gornjogradska ljetna pozornica AMADEO tijekom ljetnih mjeseci opet će postati dom vrhunskih domaćih i inozemnih umjetnika. "Ljetna Scena Amadeo započela je s radom u ljeto 2000. godine u prostoru atrija Hrvatskoga prirodoslovnog muzeja na zagrebačkom Gornjem gradu, u kojem je od 1797. do 1834. godine djelovalo prvo zagrebačko javno kazalište pod nazivom Amadeov teatar nazvano po njegovom osnivaču mađarskom grofu Antonu Amadeu de Varkonyu, velikom županu zagrebačkom. Kroz posljednjih 20 godina Scena Amadeo etablirala se u nezaobilazan multimedijalni umjetnički prostor s fokusom na vrhunske glazbene programe kako afirmiranih, tako i izvođača mlađe generacije." izjavio je voditelj Scene Amadeo Nenad Jandrić.

Merima Ključo

U svojoj dvadesetoj sezoni Ljetna Scena Amadeo pružit će zagrebačkoj i inozemnoj publici vrhunski glazbeni program u kojem će sudjelovati i izvođači koji su označili prvih dvadeset godina Scene. Kroz srpanj, kolovoz i rujan, Scena Amadeo donosi i bogat glazbeni program s listom impresivnih imena kao što su Zagrebački solisti, Matija Dedić, Gabi Novak, Aljoša Jurinić, Merima Ključo, Petrit Çeku, Sara Renar, Nina Romić, Luce, Ivana Picek, Jelena Milušić, Ivette Holzwarth, Dani Bošnjak, Cinkuši, Los Caballeros, Ansambl Lado, Damjan Krajačić, Srđan Buljat, Biljana Kovač, Andreja, Rundek & Ftičeki, grupa Duenda i drugi. A na Sceni Amadeo će 6. srpnja, po prvi puta nakon 18 godina, nastupiti i Rade Šerbedžija i Miroslav Tadić.

Aljoša Jurinić

Svečano otvaranje 3. srpnja 03.07. posvećeno je Arsenu Dediću, čovjeku koji je obilježio Scenu Amadeo, nastupio na njoj preko četrdeset puta, te održao svoj posljednji koncert. Na koncertu pod nazivom "Amigo - Arsenu u spomen", Arsenovi najmiliji Gabi Novak i Matija Dedić te "vječni" Arsenov pijanista Branko Bulić-Bula koncertom  podsjetit će nas na velikog glazbenika, pjesnika i kantautora. Više o glazbenom programu te humanitarnim akcijama i izložbama koje se održavaju u sklopu ove manifestiacije možete pronaći na službenim stranicama Scene Amadeo. U slučaju kiše scena se seli u zamjenske prostore - muzej Mimara, kazalište Kerempuh i Jazz & Cabaret club Kontesa, a ulaznice se prodaju na blagajni muzeja te na ulaznice.hr i eventim.hr.

više