Search

Sharon Kovacs: U Zagreb stiže karizmatična kantautorica koju prozivaju nasljednicom Amy Winehouse

Sharon Kovacs: U Zagreb stiže karizmatična kantautorica koju prozivaju nasljednicom Amy Winehouse

Nizozemka s berlinskom adresom 11. ožujka gostuje u Tvornici kulture

Tekst: BURO.

Nizozemska je poznata po tulipanima, siru, slobodi konzumiranja marihuane a odnedavno i po Sharon Kovacs koja je doista njihov najimpresivniji proizvod. Kovacs, karizmatična soul kantautorica koja je Europu i ostatak svijeta osvojila nesvakidašnjim talentom, 11. ožujka gostuje u zagrebačkoj Tvornici kulture.

Pjevačica specifičnog glasa, kantautorica i žena magične karizme, slovi za nasljednicu Amy Winehouse, Elle Fitzgerald i Lane Del Rey. Musicology Barcafe Sessions Kovacs će ekskluzivno ugostiti u Zagrebu, Beogradu i Ljubljani, svojim standardnim destinacijama gdje, kao i uvijek, promoviraju posebno birane glazbene umjetnike.

Svoj glazbeni put počela je u barovima Eindhovena gdje je osvajala svojim specifičnim glasom i ogromnim talentom. Potaknuta uspjehom u svojoj zajednici, odlučila je odškolovati svoj glas upisavši Rock City Institute, privatnu glazbenu akademiju. Iskustvo na akademiji bilo je vrijedno a tamo je i upoznala svoje članove benda.

Sharon Kovacs: U Zagreb stiže karizmatična kantautorica koju prozivaju nasljednicom Amy Winehouse (фото 1)

Live svirkama i glazbenom akademijom iscrtala je vlastiti, jedinstveni put kroz životne zaplete i svojom opakom primamljivošću osvojila svijet.

Prvim singlom "My Love" iz 2013. ostvarila je ogroman uspjeh koji je pratio i izlazak debitanskog albuma "Shades of Black". Njeni glazbeni uzori Amy Winehouse, Billie Holiday, Nina Simone i mnoge druge soul dive pomogle su u kreiranju njenog glazbenog stila, a njezina najveća snaga osim glasa leži u pisanju vlastitih tekstova koji su brutalno iskreni.

Njezin sljedeći album, "Cheap Smell", jedan je od najotvoreniji, najiskrenijih i nadahnutih soul albuma desetljeća kojim je pronašla pozitivu u najtežim životnim skretanjima. Bez straha se dotakla dobrih i loših aspekata modernih veza, u pjesmama ispovjeda divlju ljubav, nezdrave odnose, ovisnost i hedonizam, sve što je posljednjih godina prati na njenom životnom putu - od gubitka glazbenih i romantičnih partnera do izgradnje nove KOVACS obitelji.

"Album predstavlja putovanje u kojem pronalazim ono što mi je potrebno kako bi bila zadovoljna sa sobom i da prihvatim dijelove sebe koji možda nisu savršeni", priznaje Kovacs. "Cheap Smell" album je i mračan i sladak, besprijekorno ilustrirajući pronalaženje svog bitka kroz krahove i slomove kako bi se na kraju opet izgradila.

Ova Nizozemka s berlinskom adresom i glazbom koja svira u svakom kutku planete, Zagrebu će predstaviti svoja dva albuma i zarezati dušu i srce svih posjetitelja. Nahraniti će svojim glasom i tekstovima, na jedan dan utopiti će nas vrtuljak emocija, izvrstan ritam a i razveseliti nas svojom dječačkom razigranošću.

 

više