Search

Šibenik dobiva još jedan odličan glazbeni festival

Šibenik dobiva još jedan odličan glazbeni festival

SuperUho Festival 3. do 5. kolovoza u Šibeniku


Image: PR

SuperUho Festival po uzoru na svojeg starijeg brata Žedno uho zadržat će svoj prepoznatljiv intimni format uživanja u glazbi

Katkad si mislimo da nema Mate Škugora indie scena u Hrvatskoj bila bi jako siromašna, a mi željni svježih svjetskih koncertnih imena jako gladni. Ovog ljeta ponovno u svom rodnom gradu pokreće još jedan odličan glazbeni festival u svom stilu. Prvo izdanje SuperUho Festivala orijentiranog na aktualnu međunarodnu glazbenu scenu održat će se od 3. do 5. kolovoza u Šibeniku na autentičnoj i intimnoj lokaciji pristaništa TEF i gradskoj plaži Banj, svega 10 minuta laganog hoda od katedrale Sv. Jakov.

Program prvog izdanja SuperUho Festivala bit će usmjeren najvećim dijelom na rock 'n' roll glazbu. Nastupit će trenutno najpopularniji predstavnici žanra, kao i oni eksperimentalniji i radikalniji novi izvođači na globalnoj sceni. Za početak najavljeni su The National - jedan od trenutno najpopularnijih aktualnih rock bendova na svijetu, zatim Black Lips iz Atlante koji su snimili 7 studijskih albuma držeći se zvuka koji su u početku zadali - garažna punk/rock psihodelija nevjerojatno autentičnog američkog zvuka spomenutih pravaca s kraja 60-ih i početka 70-ih godina. Dolazi i Chelsea Wolfe - mlada kantautorica, osebujnog vokala, podrijetlom iz Kalifornije, specifičnog stila u skladanju i interpretiranju glazbe. 

Stižu i zanimljivi Rose Windows koji u obilatim i bogatim instrumentacijama prate zapadnu tradiciju, nadograđujući cjelokupnu kompoziciju jasnim utjecajem američke i britanske rock glazbe prošlog stoljeća.

Od regionalnih izvođača stižu Seven That Spells - jedan su od najcjenjenijih bendova u Hrvatskoj i u ovom dijelu Europe kada je riječ o kraut rocku i predanosti gitarskom zvuku, Bernays Propaganda - rasplesani i angažirani makedonski post-punkeri koji slove za jedan od najpopularnijih novih alternativnih bendova u Makedoniji, ABOP (After je Bolji Od Partya) skupina je iskusnih glazbenika čija je osnovna misija ples i zabava i Diskodelija - četveročlani bend iz Šibenika.

Limitirani broj ulaznica za 1. izdanje SuperUho Festivala po pretprodajnoj cijeni od 250 kuna može se kupiti do 11. svibnja ili do isteka zaliha, nakon čega od ponedjeljka, 12. svibnja, kreće prodaja ulaznica po cijeni od 290 kuna. Samo da napomenemo, ovo je tek prvi dio izvođača, stoga nestrpljivo iščekujemo dalje novosti.

Related articles

Buro 24/7 Selection

više