Search

Šibenska tvrđava postaje središte mediteranske gastronomije

Šibenska tvrđava postaje središte mediteranske gastronomije

Festival Okusi Mediteran

Image: PR

Drugi međunarodni festival Okusi Mediteran i ove godine u Šibenik, u sklopu manifestacije Rendez-vous, festivala Francuske u Hrvatskoj, dovodi svjetski poznate chefove, sommeliere, nutricioniste, novinare, gastronomske kritičare i sve one koji uživaju u duhu Mediterana

Festival Okusi Mediteran i ove godine Šibeniku će predstaviti francusku, ali i lokalnu gastronomiju, proizvode i vina. Središnji događaj festivala održat će se na ljetnoj pozornici Tvrđave sv. Mihovila 29. svibnja kao kulinarski spektakl "Zvjezdani chefovi pod zvjezdanim nebom" te će okupiti trojicu svjetski poznatih chefova okrunjenih Michelinovim zvjezdicama.

Koncertna pozornica Tvrđave svjetske glazbene zvijezde 29. svibnja zamijenit će zvijezdama iz svijeta kulinarstva i postati poprištem gastronomskog spektakla. Svaki će chef imati 30 minuta za pripremu i prezentaciju svoga jela, a u zvjezdanoj ćemo noći na zadatku promatrati kulinarske virtuoze: chefa Lionela Levyja, s pravom poznatog kao predvodnika nove mediteranske kuhinje; chefa Guillaumea Sourrieua, glavnog kuhara mnogih poznatih francuskih restorana kao što su Trois Gros, Verniaz i L'Epuisette te chefa San Degeimbrea, velikog belgijskog majstora korejskih korijena, vlasnika restorana L'air du temps i jednog od sedmorice belgijskih chefova okrunjenih čak dvjema Michelinovim zvjezdicama.

Šibenska tvrđava postaje središte mediteranske gastronomije (фото 1)

Glazbena pozadina ovog sinestetičkog doživljaja prepuštena je izvrsnom Mate Skračić Adaptive Quartetu, koji će se pobrinuti da se nesvakidašnja atmosfera nastavi i na after-partyju pod pozornicom na kojem će posjetitelji imati priliku degustirati predstavljena jela chefova i dobro se zabaviti uz čašu vrhunskog vina. Kako bi se zaokružio ovaj jedinstveni gastronomski doživljaj, posjetitelji Tvrđave sv. Mihovila će 29. i 30. svibnja od 11 sati imati priliku degustirati vina lokalnih vinara u sklopu Vinskog festivala.

Šibenska tvrđava postaje središte mediteranske gastronomije (фото 2)

Šibenska tvrđava postaje središte mediteranske gastronomije (фото 3)

Related articles

Buro 24/7 Selection

više