Search

Sjajna prilika za pogledati vrhunske modne dokumentarce

Sjajna prilika za pogledati vrhunske modne dokumentarce

Elle Fashion Film Festival u Zagrebu


Image: PR

15. i 16. rujan rezervirajte za odlazak u zagrebačko kino Tuškanac gdje vas u sklopu Elle Fashion Film Festivala očekuje niz odličnih modnih dokumentaraca...

Filmske poslastice za modne sladokusce i ove godine čekaju vas na Elle Fashion Film Festivalu - s projekcijama 15. i 16. rujna, uz brojna popratna događanja, kino Tuškanac definitivno je ‘the place to be’! Pridružite nam se i otkrijte najbolje iz svijeta modnih dokumentaraca, a u nastavku pročitajte što se krije iza ovogodišnjih filmskih naslova...

MAPPLETHORPE: LOOK AT THE PICTURES
Karijeru ovog kontroverznog fotografa nemoguće je sagledati bez detaljnog uvida u njegov buran privatni život, a upravo iz te perspektive ovaj zanimljiv i provokativan film odmotava zamršeno klupko koje je Robert Mapplethorpe ostavio u svom fotografskom naslijeđu. Poigravajući se s pornografskom estetikom, briljantni umjetnik svoj je potpis razvijao paralelno s usponom njujorške umjetničke i gay scene. Kritički hvaljen film njegovu emocionalnu priču uspješno prenosi kroz svjedočanstva njegovih prijatelja i suradnika, ne ostavljajući nijednoga gledatelja ravnodušnim.

Sjajna prilika za pogledati vrhunske modne dokumentarce (фото 1)

O SUSAN SONTAG
Život jedne od najutjecajnijih i najprovokativnijih intelektualki 20. stoljeća koja je tijekom cijele svoje karijere bila poznata po beskompromisnoj iskrenosti, tema je ovog zanimljivog dokumentarca. Priču Susan Sontag istražujemo otkrivajući arhivne materijale te slušajući svjedočenja prijatelja, obitelji i ljubavnih partnera, kao i kroz njezine vlastite riječi. Od rane opčinjenosti knjigama do prvih iskustava u gay baru, od braka u adolescenciji do posljednje ljubavi, ovaj film fascinantan je pogled na utjecajnu kulturnu kritičarku i spisateljicu čije misli o fotografiji i društvu odzvanjaju i danas. Ovaj filmski naslov u sklopu ELLE Fashion Film Festivala predstavlja HBO Adria.

Sjajna prilika za pogledati vrhunske modne dokumentarce (фото 2)

ANNIE LEIBOVITZ: LIFE THROUGH A LENS
Kako je tekao uspon i umjetnički razvoj jedne od najcjenjenijih i najtraženijih živućih fotografkinja, Annie Leibovitz? Ovaj intimistički dokumentarac rađen pod redateljskom palicom njezine sestre, Barbare Leibovitz, otvara prozor u kreativni proces umjetnice koja je svojim dugogodišnjim angažmanima oblikovala časopise Rolling Stone i Vanity Fair, te svoj pečat ostavila u obliku brojnih, svima prepoznatljivih celebrity portreta i modnih naslovnica. Prepričavajući zgode sa snimanja i ključne životne trenutke, Annie nam otkriva detalje o nebrojenim slavnim facama, svojim mentorima i bliskim prijateljima.

Sjajna prilika za pogledati vrhunske modne dokumentarce (фото 3)

FASHION SCANDALS
Korak s ubrzanim tempom modne industrije nije lako uhvatiti, a to dokazuju i brojni slavni predstavnici modne elite koji su tijekom godina pod pritiskom neslavno popustili. Njihove slomove i skandalozne epizode praćene budnim okom javnosti, na jednome je mjestu skupio renomirani redatelj modnih dokumentaraca Loïc Prigent. Sjećate li se suđenja Naomi Campbell i stravičnog Gallianovog ispada? Znate li da su Marc Jacobs i Suzy Menkes u otvorenom ratu? S humorističnim pristupom manje glamuroznoj strani modnog svijeta, Prigentov posljednji uradak zabavit će i najzagriženije modne cinike.


Raspored emitiranja:
PETAK 15.09.2017.
18.00h – Fashion Scandals
20.00h – Mapplethorpe: Look at the Pictures

SUBOTA 16.09.2017.
18.30h – Annie Leibovitz: Life Through a Lens
20.30h – O Susan Sontag

Related articles

Buro 24/7 Selection

više