Search

Skulpture od slame postat će sastavni dio omiljenog nam Art Parka

Skulpture od slame postat će sastavni dio omiljenog nam Art Parka

30. i 31. kolovoza u Art Parku


Image: PR

Art Park i udruga "Slama" predstavljaju dvodnevni land art atelje koji počinje danas u zagrebačkom Art Parku, čije će se impresivne skulpture od slame moći pogledati sve do 2. listopada

U utorak 30. i srijedu 31. kolovoza Nikola Faller, magistar kiparstva iz Osijeka i njegova udruga "Slama" u Art Parku kraj Tomićeve stvarat će jedinstvene skulpture od ovog prirodnog materijala koje će do 2. listopada činiti sastavni dio ove galerije na otvorenom. 

U ova dva dana Nikola će nas uvesti u land art, područje kreativnog izražavanja potpuno prirodnim materijalima na otvorenom prostoru. Ovaj akademski kipar iz Osijeka svojim radovima konstantno iznova pokazuje da je slama izvrstan i autentičan kiparski materijal koji nipošto ne ograničava kreativno stvaralaštvo. Čak štoviše, djeluje inspirativno.

Skulpture od slame postat će sastavni dio omiljenog nam Art Parka (фото 1)


Cilj udruge promicanje je ekološke i umjetničke svijesti u društvu, a njen rad ovjenčan je priznanjem za najatraktivniji eko-etno proizvod na Eko etno sajmu u Zagrebu, zlatnom poveljom Suncokret ruralnog turizma za najbolju ruralnu manifestaciju te zelenom poveljom Osječko-baranjske županije za postignuća na području umjetnosti i ekologije. Osim 30. i 31. kolovoza kada će radovi nastajati, gotove skulpture moguće je vidjeti svakim danom u Art Parku koji se nalazi između Ilice, Tomićeve ulice i Strossmayerovog šetališta.

Related articles

Buro 24/7 Selection

više