Search

Slavni modni vizionar Peter Lindbergh dolazi u Zagreb

Slavni modni vizionar Peter Lindbergh dolazi u Zagreb

Izložba "Images of Women & The Unknown" u HDLU-u

Image: Peter Lindbergh

Na zagrebačkoj izložbi slavni fotograf će predstaviti izbor iz dvije serije fotografije te jednu specijalnu instalaciju napravljenu za ovu priliku

U Domu hrvatskih likovnih umjetnika, popularno zvanom Džamija, tijekom travnja i svibnja bit će izloženo više od 150 fotografija slavnog Petera Lindbergha, jednog od nekoliko najvećih živućih fotografskih imena današnjice. Izložbeni radovi, čiji će zagrebački postav osmisliti sam Lindbergh, odabrani su iz dvaju zasebnih umjetničkih serija "Images of Women" i "The Unknown" od kuda i proizlazi sam naziv izložbe. Ovo je prva Lindberghova izložba u ovom dijelu Europe od 1998. godine kada je izlagao u Beču, te ujedno i jedina Lindberghova europska samostalna izložba u ovoj godini.

Slavni modni vizionar Peter Lindbergh dolazi u Zagreb (фото 1)

"Na zagrebačkoj izložbi predstavit ću izbor iz dvije serije svojih fotografija koje sam snimio ranije tijekom karijere. Riječ je o fotografijama iz serije 'Images of Woman' s radovima koji su definirali i stvorili novi pojam ženstvenosti krajem 80-ih i 90-ih godina prošlog stoljeća, dok drugi dio čine fotografije iz opusa 'The Unknown" u kojem su ljudska bića, akteri fotografija, izloženi strahu koji još uvijek nisu spoznali, u kojem je sve fikcija... " kratko je najavio sadržaj svoje izložbe u Zagrebu sam umjetnik, Peter Lindbergh.

Peter Lindbergh

Izložba će biti postavljena u cijelom prostoru Doma hrvatskih likovnih umjetnika - u galeriji PM, galeriji Prsten i galeriji Bačva. Osim fotografija izložba će u jednom svom dijelu sadržavati i video instalaciju koju je sam umjetnik, inspiriran upravo arhitekturom galerije, ekskluzivno prilagodio za svoju zagrebačku izložbu! 

Izložbu ćete moći pogledati od 8. travnja do 10. svibnja 2014.

Slavni modni vizionar Peter Lindbergh dolazi u Zagreb (фото 2)

Related articles

Buro 24/7 Selection

više