Search

Špancirfest slavi svoj 18. rođendan!

Špancirfest slavi svoj 18. rođendan!

Uz Laibach, Hladno pivo, grupu Pavel i mnoge druge...


Image: PR

Kreativnost, inovativnost i neprekidna desetodnevna zabava ponovno će zavladati baroknim gradom zahvaljujući novom izdanju svima omiljenog Špancirfesta

Svoj osamnaesti rođendan varaždinski festival kreativnosti proslavit će od 19. do 28. kolovoza, a posjetitelje će počastiti vrhunskim glazbenim nastupima, odličnom gastronomskom ponudom te impresivnim multimedijskim i umjetničkim performansima. Tu iznenađenjima nije kraj, pa je tako Špancirfest ove godine dobio i slavljenički parfem prikladno nazvan 18.  

Jedna od novosti punoljetnog izdanja festivala jest i proširenje prostora održavanja na cijelu varaždinsku povijesnu jezgru, čime je Špancirfest postao jedini hrvatski festival koji se održava na površini od 35 hektara. Zahvaljujući dodatnom prostoru, posjetitelje će oduševiti i zahtjevnije produkcije uličnoga programa, pa će tako svoje vještine pokazati i francuska skupina Trans Express koja će izvesti kazališno-cirkuski performans Zbog tehničke zahtjevnosti i broja ljudi uključenih u produkciju, Mú će biti najveći ulični performans dosad izveden u Hrvatskoj. Uz spektakularno pojavljivanje čarobnih Francuza, tijekom deset dana festivala bit će izvedeno još stotinjak uličnih programa. 

Špancirfest slavi svoj 18. rođendan! (фото 1)

Glazbeni dio festivala prilagođen je ljubiteljima vrhunske glazbe svih žanrova, a posjetitelje će na epsko putovanje kroz razne glazbene stilove, na ukupno 3 festivalske pozornice, provesti Manu Chao i njegova La Ventura, Dub Fx, TBF, Frajle, Hladno pivo, Tony Cetinski, Laibach, Pips Chips & Videoclips, Matija Dedić i mnogi drugi.  

Špancirfest slavi svoj 18. rođendan! (фото 2)

Kao i dosadašnjih godina, cilj je festivala inspirirati, poticati i omogućavati kreativno izražavanje te napraviti iskorak u razvoju kulturnih i kreativnih industrija, a tome će se priključiti i neki od najboljih hrvatskih restorana koji će, u sklopu festivala hrane i pića na Starom gradu ponuditi svoje maštovite i ukusne inačice ulične hrane. Kompletan program pogledajte ovdje. 

Related articles

Buro 24/7 Selection

više