Search

Spremite se za 5 dana Sarajeva u Zagrebu

Spremite se za 5 dana Sarajeva u Zagrebu

Kreće još jedan festival "JA BiH"


Image: Promo

U Zagrebu će se od 7. do 11. rujna održati još jedno izdanje JA BiH festivala, a u nastavku otkrijte bogat program

Pod simboličnim nazivom 5 dana Sarajeva u Zagrebu, na atraktivnim zagrebačkim lokacijama održavat će se predstave, premijere i projekcije filmova, izložbe, promocije knjiga, koncerti i gastro druženja.

Tako će se već u srijedu. 7. rujna u Galeriji Velvet održati Urbani piknik pod vodstvom Vlatke Kolarović i Paole Orlić, kojim će se otvoriti Ja BiH festival i na kojem će se uz gastro delicije Bosne i Hercegovine voditi razgovori o kulturnim vezama Zagreba i Sarajeva. Prvu večer obilježit će koncert renomiranih glazbenika sopranistice Vedrane Šimić iz Tuzle i pijanista Darijana Ivezića iz Zagreba, plesna točka balerine Nadže Pušilo iz Udruženja umjetnika Bell Arte Sarajevo i gastro show Gabriele Ključe i Igora Gudana.

Spremite se za 5 dana Sarajeva u Zagrebu (фото 1)

Drugi dan festivala obilježit će predstavljanje Sarajevo Film Academy film factory izborom studentskih filmova uz najavu suradnje sa Zagreb Film Festivalom. Cilj je poduprijeti razvoj novih umjetničkih talenata u suradnji s afirmiranim profesionalcima i zajedničko istraživanje novih mogućnosti za društveno relevantnu modernu kinematografiju koji će se održati u Muzeju Suvremene Umjetnosti "Kino Metropolis" s početkom u 19 sati. Druga večer festivala završit će književnom večeri i promocijom knjige Borisa Lalića uz moderatoricu Milanu Vlaović (Pivana, Ilica 222) i kabareom "Zabranjene priče - Crvenkapica" Magacina Kabare Sarajevo.

Treći dan festivala rezerviran je za filmsku i glazbenu noć. Tako će se u Kinu Tuškanac prikazati dokumentarni filmovi "Opsada" Remy Qourdan, Patrick Chavuler i "U potrazi za snom" Mladena Mitrovića, dok će svi zaljubljenici dobrog funky zvuka u Pivani od 22 sata uživati u divljoj i šarmantnoj glazbi benda Billy Andol.

Spremite se za 5 dana Sarajeva u Zagrebu (фото 2)

Četvrti dan festivala obilježit će filmska radionica kreativnosti i mašte malog Magacina kabare koja će se održati u Kući Udruga Spajalica (Medulićeva 34/2), a koju će voditi poznata bosanskohercegovačka glumica Zana Marjanović i redatelj Emir Kapetanović. Uz ovu dječju radionicu održat će se i promocija slikovnice za djecu "Bajka o mjesecu" i razni filmovi. Isti dan u Galeriji Kranjčar bit će izložba u sklopu ciklusa Mentalni sklop / Bojan i Dalida Hadžhilović / Enjoy Sara-Jevo, DESIGN TRIO, Razglednice iz Sarajeva 1993. Izložbu otvara Feđa Vukić. Bogat filmski program istu večer u Kinu Tuškanac s početkom u 21.

Zadnja večer festivala obilježit će filmovi Skrivena premijera SFF 2016, dokumentarni film i "Smrt u Sarajevu" Danis Tanović. Atraktivan sadržaj i kvalitetan program jamstvo su da će i ovogodišnje izdanje Ja BiH festivala pokazati sve bogatstvo sarajevske kulture i stvaralaštva, ali i veliku povezanost Zagreba i Sarajeva.

Related articles

Buro 24/7 Selection

više