Search

SuperUho u zagrebačku Tvornicu kulture dovodi Calexico

SuperUho u zagrebačku Tvornicu kulture dovodi Calexico

...i sprema novo izdanje festivala


Image: Promo

Novi glazbeni uradak grupe Calexico "Edge of the Sun" odličan je povod za turneju na kojoj će se 5. svibnja zaustaviti i u zagrebačkoj Tvornici kulture

Tri godine prošlo je od njihova posljednjeg zagrebačkog koncerta i tri godine za kojih su Calexico po tko zna koji put proputovali svijetom, odsviravši pritom gotovo 200 koncerata, ali i objavili još jedan u nizu diskografskih bisera, koji je ujedno i glavni povod za aktualnu turneju.

Album koji je objavljen u travnju prošle godine, pod nazivom "Edge of the Sun", okupio je brojne vrhunske gostujuće glazbenike poput: Neko Case, Sama Beama (Iron & Wine), Bena Bridwella (Band of Horses), Nicka Urate (DeVotchka) te sjajne gvatemalske kantautorice Gaby Moreno koja će im se pridružiti na ovoj turneji, u Tvornici kulture nastupit će kao predizvođačica. Dvadeset godina na sceni, dvojac koji čini jezgru Calexica, Joey Burns i John Convertino, zajednički rad započeli su gajeći isti interes prema filmskoj glazbi Ennija Morriconea, kao i prema jazzu pedesetih i šezdesetih, te surf rock i country glazbi.

Ulaznice po pretprodajnoj cijeni od 120 kuna mogu se od 1. do 7. veljače kupiti u Dirty Old Shopu i Rockmarku ili naručiti putem njihove web prodaje. 

Related articles

Buro 24/7 Selection

više