Search

Sutra počinje 6. hrvatski biennale ilustracije

Sutra počinje 6. hrvatski biennale ilustracije

U Galeriji Klovićevi dvori


Image: PR

Bijenalna izložba hrvatske ilustracije u međunarodnom kontekstu, po šesti put održava se u Galeriji Klovićevi dvori u tradicionalnom ljetnom terminu od 8. lipnja do 31. srpnja

Otkada su 2006. godine postavljeni temelji međunarodne manifestacije posvećene ilustraciji, a kojoj su s vremenom uz hrvatske članove prosudbenih komisija, pridonijeli brojni inozemni kustosi i suradnici, Bijenalna izložba hrvatske ilustracije prepoznata je kao svojevrstan zaštitni znak ljetnih zagrebačkih izložbenih događanja u prostorima Galerije Klovićevi dvori, a kasnije i hrvatskih. Za šesto predstavljanje ilustracije planira se pokazati, obrazložiti i dokumentirati tematski izbor zasnovan na interdisciplinarnom prožimanju ilustracije i animacije.

Sutra počinje 6. hrvatski biennale ilustracije (фото 1)

Za promjenu koncepta podršku su dobili od izv. prof. art. Darka Kreča pročelnika Odsjeka za animirani film i nove medije ALU iz Zagreba, ujedno člana prosudbene komisije ovogodišnje izložbe i autora teksta koji će popratiti konačan izbor radova. Uz izv. prof. art. Kustosica iz Ruske Federacije Jekaterina Gavrilova je autorica predstavljanja ruske ilustracije u sklopu Biennala. Uz izložbu će biti organizirane i brojne popratne radionice za najmlađe.

Bijenalna izložba hrvatske ilustracije u Galeriji Klovićevi dvori otvara se sutra, u srijedu 8. lipnja u 19 sati i trajat će sve do 31. srpnja. Detaljnije o svemu pročitajte ovdje.

Related articles

Buro 24/7 Selection

više