Search

Sutra u Zagrebu možete pogledati seriju \"Dark\" i naučiti puno o pisanju scenarija!

Sutra u Zagrebu možete pogledati seriju "Dark" i naučiti puno o pisanju scenarija!

U subotu, 27. siječnja od 17 sati u caffeu Crni Mačak


Image: screenshot

Voliš TV serije i zanima te njihova struktura? Dođi na scenarističku gledaonicu Irene Krčelić i pogledaj prvu epizodu Netflixovog serijala "Dark"... naopačke!

Od kraja siječnja do kraja veljače, u sklopu SFenarističke radionice koju vodi cijenjena scenaristica Irena Krčelić, odvija se gledaonica. Namijenjena je svima onima koje zanima televizijska scenaristika i žele produbiti poznavanje dramskih struktura koje pogone žanrovske serijale. 

Scenaristička gledaonica zato započinje gledanjem završetka. Zatim slijedi razgovor o tome što struktura kraja govori o mogućem početku i sredini priče. Izdvajaju se glavne linije radnje i isprepliću u dramsku križaljku, potpomažući se maštom ako fabula nije poznata. Nakon toga gleda se početak i sredina te uspoređuje gdje se pogodilo, a gdje otišlo drugim putem.

Pa ako vas je ovo zainteresiralo, dođite u subotu, 27. siječnja od 17 sati u gejmerski caffe Crni Mačak, Podolje 11 (dvije minute pješke od Ilice prema Vinogradskoj) u Zagrebu gdje se gleda prva epizoda Netflixovog serijala "Dark". I naravno, gleda se naopako, kroz stvaralačko, a ne konzumerističko oko. Upad je slobodan, dobrodošli!

Related articles

Buro 24/7 Selection

više