Search

Svjetske glazbene zvijezde vole park Orsula

Svjetske glazbene zvijezde vole park Orsula

Croatia Music Adventures


Ovog ljeta počinje prva sezona glazbenog projekta Croatia Music Adventures

Ove godine projekt će se održati u Parku Orsula i tamo ugostiti dva velika svjetska glazbena imena. Jedan od najpoznatijih talijanskih soul vokala na svijetu, Mario Biondi, nastupit će 4. kolovoza, dok će nekoliko dana prije, točnije 28. srpnja, na kamenje Parka Orsula zakoračiti britanska grupa koju probrana hrvatska publika prati, poštuje i obožava – Asian Dub Foundation.

Croatia Music Adventures je glazbeno-scenski projekt čiji je cilj spajanje izuzetnih hrvatskih lokacija i stranih glazbenih zvijezda, limitirajući broj ulaznica po svakom koncertu. To razlikuje ovaj glazbeni projekt od masovnih festivala ili koncerata na hrvatskoj obali ili kontinentu. Upravo zbog traganja za savršenim lokacijama, organizatori su za prvu destinaciju CMA odabrali čarobni Park Orsula u Dubrovniku, čiju je nevjerojatnu lokaciju britanski Pulse Radio svrstao na top-listu deset najljepših u svijetu. A to je bio i jedan od razloga zbog kpjeg su najavljene glazbene zvijezde pristale održati koncerte.

Mario Biondi široj hrvatskoj javnosti postao je poznatiji prije više od pola godine kad je oduševio punu dvoranu Lisinski – njegov fantastični i baršunasti bas poznat je diljem svijeta, a u Italiji trenutno promovira svoj posljednji album "Beyond". Mnogi zaljubljenici u soul i jazz su komentirali kako je Biondijev zagrebački koncert bio jedan od najboljih koje su ikada slušali u dvorani Lisinski. Iako vrlo zauzet turnejom po Italiji na kojoj trenutno promovira aktualni album "Beyond", u svom kalendaru 4. kolovoz je rezervirao za Dubrovnik.


Asian Dub Foundation u Dubrovnik dolazi dva tjedna nakon izlaska njihova novog albuma "More signal and more noise" koji je planiran za 10. srpnja. Bit će to njihov prvi nastup na samom jugu Hrvatske! Bend danas čine Steve Savale, Dr Das, Akatava, Ghetto Priest, Nathan Flutebox Lee, Rocky Singh, a njihova je priča zaista specifična i neopisivo moćna. Ponovno okupljanje benda dogodilo se 2012. godine nakon poziva Fabiena Rigalla Steveu Savalu, utemeljitelju ADF-a jer je Cinema Secret s ADF-om želio ponovno snimiti dijelove soundtracka za kultni film Matthieua Kassowitza i u 1995., ali ovog puta u ozloglašenom Broadwater Farm Estateu u sjevernom Londonu iste noći kad su se održali gradonačelnički izbori.

U glazbenom smislu, iza njih je niz godina nastupanja, a pozornicu su dijelili i s velikanima poput bendova Rage Against The Machine, The Cure i Radiohead, a kao i Biondi, obožavani su u Japanu gdje je 2013. objavljen i posljednji album "The signal and the noise". Njihov zvuk je kombinacija jungle ritmova, duba, punk rock gitara, sitra i tradicionalnih indijskih melodija, a u Parku Orsula donijet će duh buntovnog, ali kozmopolitskog britanskog miljea.

 

Related articles

Buro 24/7 Selection

više